Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukrainan pakolaisia majoitetaan sijoitusasuntoihin – etusijalla heikoimmassa asemassa olevat perheet

Vantaan seurakuntayhtymä majoittaa erityistä tukea tarvitsevia pakolaisia tyhjillään oleviin sijoitusasuntoihinsa. Seurakunta kertoo tiedotteessaan, että eri puolilla Vantaata sijaitsevia asuntoja annetaan tähän käyttöön kymmenen kappaletta.

Seurakuntayhtymän asuntoihin sijoitetaan ensisijaisesti perheitä, joissa on erityistä tukea tarvitsevia ihmisiä, kuten näkövammaisia tai muulla tavalla heikoimmassa asemassa olevia. Heitä autetaan kalustamalla asunnot välttämättömillä huonekaluilla ja tarvikkeita.

Myöhemmin on mahdollista ottaa käyttöön lisää asuntoja. Lisäksi hätämajoituskäyttöön on mahdollista ottaa Klaukkalassa sijaitseva Holman leirikeskus ruokalarakennuksineen.

Seurakunnissa on tarvetta vapaaehtoisten avulle. Esimerkiksi tulkkeja tai ystäväperheitä kaivataan auttamaan Ukrainan pakolaisia. Vapaaehtoistyöstä kiinnostuneet voivat olla yhteydessä lähimpään seurakuntaan.