Aloite vaatii valtuuston kokouksiin tarjolle vain kasvisruokaa – Kaupunki lupaa järjestää kyselyn

Vihreä valtuustoryhmä ja viisi muuta valtuutettua vaativat, että kaupunginvaltuuston kokouksissa tarjoiltaisiin lähtökohtaisesti kasvisruokaa. Lihapitoista ruokaa saisi vain erikseen pyytämällä. Ehdotusta perustellaan muun muassa ruokailijoiden hiilijalanjäljen pienentämisellä.

Aloitteen vaatimus ei ainakaan ihan heti toteudu. Kaupunki kuitenkin lupaa, että korona-ajan etäkokousten muuttuessa lähikokouksiksi tarjoilujen sisällöstä tehdään kaupunginvaltuuston jäsenille kysely, jossa kartoitetaan osallistujien tarkempia toiveita. Jatkoa suunnitellaan saatujen vastausten perusteella.

Kokoustarjoiluissa on jo aiemmin siirrytty kokeiluluontoisesti malliin, jossa joka toisessa kaupunginvaltuuston kokouksessa tarjotaan seka- ja kasvisruokaa rinnakkain ja joka toisessa kokouksessa pelkästään kasvisruokaa.

Jatkossa kokousruokailun ekologisuutta parannetaan myös sesongin mukaisia tuotteita suosimalla, kasvisten määrää lisäämällä ja varmistamalla, että ruoka maistuisi nykyistäkin paremmin eikä hävikkiä synny.

Lue myös: Helsinki lopettaa liharuokien tarjoilun tilaisuuksissaan – Lihasta luopumisesta keskustellaan myös Vantaalla, arvelee kaupungin hankintapomo

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut