Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Koronatartunnat ovat taas selvässä nousussa Vantaalla, mutta tilanteen arvioidaan kääntyvän jyrkästi – "Uusiin rajoituksiin ei ole tarvetta"

Vantaan koronatilanne on taas viime aikoina huonontunut selvästi. Tartuntatapauksia on ollut keskimäärin noin 414 päivässä viimeisimpien seitsemän päivän aikana, mikä on 91 tapausta enemmän kuin edellisellä viikon seurantajaksolla.

Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen totesi tiistaisessa mediainfossa, että koronatartunnat ovat lähteneet nousuun, kun rajoituksia on purettu.

– Palvelut ovat jälkeen auki, ja vain maskisuositus on enää voimassa. Se näkyy tartuntamäärissä, Viljanen sanoi.

Ilmaantuvuusluku oli 2 146 Vantaalla 28. helmikuuta ja 13. maaliskuuta välillä, eli se oli lähes puolet korkeampi kuin edellisellä 14 vuorokauden seurantajaksolla.

Ilmaantuvuusluku tarkoittaa koronavirustapausten määrää 100 000 asukasta kohti kahden viikon aikana.

Viljanen vakuuttaa kuitenkin, että koronatilanne on hallinnassa.

– Vantaan ja valtakunnallisenkin arvion mukaan uusiin rajoituksiin ei ole tarvetta. Tartuntamäärät ovat nyt singahtaneet ylös, mutta odotamme, että tartuntamäärät laskevat asteittain, Viljanen kertoi.

Odotuksille antavat pontta Vantaan hyvä rokotekattavuus ja se, että moni vantaalainen on jo sairastanut koronan.

Tällä hetkellä 86 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä Vantaan asukkaista on saanut ensimmäisen, 83 prosenttia toisen ja 55 prosenttia kolmannen rokoteannoksen.

Korona on vaatinut tähän mennessä 158 vantaalaisen hengen.

Muokattu 16.3. klo 12.28: Tarkennettu rokotekattavuutta, rokotteet on annettu 12 vuotta täyttäneille.