Sisäilmaongelmaisen Kulomäen opetuspisteen korjaussuunnitelma jäi pöydälle puutteiden takia – "Ei ole edes pohdittu, voisiko aurinkopaneeleita laittaa katolle"

Korsossa sijaitsevan Kulomäen opetuspisteen peruskorjaussuunnitelma ei saanut tiistaina kovin lämmintä vastaanottoa Vantaan kasvatuksen ja oppimisen lautakunnan jäseniltä.

Hankesuunnitelma jätettiin pöydälle, koska moni koki siinä olevan puutteita.

Päättäjiä ei tyydyttänyt täysin se, miten korjaukset aiotaan toteuttaa lähivuosina: suunnitelma ei huomioinut heistä riittävästi energiasäästöratkaisuja ja kaupunginvaltuuston edellyttämää hiilineutraalisuustavoitetta.

– Toivomme, että virkamiehet kertovat, miten kestävä kehitys ja energiansäästö otetaan huomioon jo peruskorjauksessa hankkeen viivästymättä ja mitä tehdään myöhemmin, sanoo lautakunnan puheenjohtaja Paula Lehmuskallio (kok.).

Vuonna 1981 rakennettu Kulomäen opetuspiste eli nykyisen Vierumäen koulun Metson opetuspiste vaatii peruskorjauksen sisäilmaongelmien ja vanhentuneiden tilojen takia.

Erityisesti vihreät nosti kokouksessa esiin energiansäästöratkaisut.

– Joidenkin virkamiesten vastauksista jäi mielikuva, että suunnittelussa ei ole edes pohdittu esimerkiksi sitä, voisiko aurinkopaneeleita laittaa katolle, Lehmuskallio sanoo.

Lehmuskallion mukaan tällaisia hiilineutraalisuuteen tähtääviä korjaustöitä voisi tehdä suunniteltua enemmän ja vaiheittain siten, etteivät ne häiritse koulunkäyntiä.

Lautakunta kokoustaa seuraavan kerran 4. huhtikuuta.

– Voimme hyväksyä jonkin suunnitelman muutoksen tai vaiheistamisen, puheenjohtaja sanoo.

Kulomäen opetuspiste on 1.–3.-luokkalaisten koulu, jonka oppilaiden olisi tarkoitus olla evakossa korjausten ajan. Heidän alustaviksi väistötiloikseen on ajateltu Korson koulua, mutta paikka tarkentuu myöhemmin.

– Korjaustyöt haluttaisiin ilmeisesti aloittaa vuoden päästä, ja silloin myös oppilaiden pitäisi olla väistötiloissa, Lehmuskallio kertoo.

Peruskorjauksen kustannusennuste on 2,59 miljoonaa euroa.

Hanke kuuluu Vantaan palveluverkkosuunnitelmaan 2018–2027.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut