Haaga-Helian kysely: Näin innokkasti pääkaupunkiseutulaiset palasivat ravintoloihin koronatilanteen rauhoituttua

72 prosenttia pääkaupunkilaisista on käynyt ravintolassa vähintään kerran kahden viikon aikana, kertoo ammattikorkeakoulu Haaga-Helian kyselytutkimus.

Ravintolapalveluiden käyttö pääkaupunkiseudulla korona-aikana -kyselyyn vastasi 502 pääkaupunkilaista, jotka olivat iältään 15–74-vuotiaita. Tiedonkeruu tehtiin 28.1.–9.2.2022.

Tutkimus kertoo, että vastanneilla on ollut ravintolakäyntejä keskimäärin 3,1 viimeisen kahden viikon aikana. Useimmiten ravintoloissa käyvät 35–44-vuotiaat ja johtavassa asemassa olevat.

Suosituimpia ravintolakonsepteja pääkaupunkilaisten keskuudessa ovat kyselyn mukaan tavalliset ruokaravintolat (60 %), etniset ravintolat (52 %) sekä kahvilat (45 %). Pikaruokapaikkoja suosii noin joka kolmas (33 %).

Kahviloiden asiakkaina korostuvat naiset, 15–24-vuotiaat ja opiskelijat. Pikaruokapaikkoja suosivat erityisesti nuoret, työväestö sekä perus- ja ammattikoulun käyneet. Pääkaupunkilaisista joka kymmenes käyttää kaupan ravintoloita.

Itse ravintolasta noudetun take away -ruoan tilaaminen on yleistä pääkaupunkilaisten keskuudessa. Jopa 83 prosenttia pääkaupunkilaista on vähintäänkin kokeillut palvelua.

Vähintään kerran viikossa take away -palvelua käyttää noin joka kymmenes. Useimmiten take away -ruokaa hakevat 15–34-vuotiaat miehet ja opiskelijat sekä katuruokaa suosivat.

Kuljetettua ruokaa kotiin tai työpaikalle tilataan myös yleisesti. Pääkaupunkilaisista 73 prosenttia on vähintään kokeillut kuljetettua ravintolaruokapalvelua.

Useimmiten kuljetettua ruokaa tilaavat miehet, 25–34-vuotiaat, opiskelijat, lapsiperheet, pizzerioita suosivat sekä usein ravintoloissa käyvät henkilöt.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut