Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Posti hukkasi taas Kelan paketin - sisälsi kymmeniä yksityishenkilöiden Kela-asiakirjoja

Kela tiedottaa verkkosivuillaan että Posti on hakenut Kelan palvelupisteestä Vihdistä paketin, jota ei sen jälkeen ole tavoitettu. Paketti sisälsi hakemuksia ja asiakirjoja, joita asiakkaat ovat jättäneet Vihdin palvelupisteeseen tai palvelupisteen ulkopuolella olevaan postilaatikkoon ajanjaksolla 25.–28. helmikuuta.

Kelan tietojen mukaan noin 40–50 asiakasta jätti tuolla aikavälillä hakemuksen tai muun asiakirjan palvelupisteeseen.

Paketti lähetettiin Vihdin palvelupisteestä Kelan skannauskeskukseen. Paketin seurantakoodin mukaan Posti on ottanut paketin vastaan. Pakettia ei ole kuitenkaan merkitty Postin seurantajärjestelmässä luovutetuksi tai toimitetuksi vastaanottajalle. Kela jäljitti pakettia yhteistyössä Postin kanssa 15. maaliskuuta saakka, mutta pakettia ei löydetty.

Kyse ei ole ensimmäisestä kerrasta, kun Posti kadottaa Kelan paketin.

– Suhtaudumme tapahtuneeseen erittäin vakavasti. Olemme ryhtyneet toimenpiteisiin jo helmikuussa, kun Kouvolasta lähetetty paketti katosi. Kela ja Posti ovat käyneet läpi pakettien seurantaa, ja Kela on tarkastellut ja täsmentänyt omia prosessejaan, Kelan hallintopalvelupäällikkö Matti Happonen muotoilee tiedotteessa.

Uutista päivitetty 16.3. kello 14.37: Täsmennetty otsikkoa ja lisätty juttutekstiin tieto, että kyseessä ei ole ensimmäinen kerta kun paketti hukkuu Postilta.