Vernissan peruskorjaukselle näytettiin vihreää valoa – hintalappu noin 8,1 miljoonaa euroa

Vantaan kaupunkikulttuurilautakunta hyväksyi keskiviikkona Kulttuuritehdas Vernissan peruskorjauksen suunnitelmat.

Korjausten tavoitteena on parantaa nuorisotoimen toimintaedellytyksiä ja vahvistaa Tikkurilan jokirannan elinvoimaa.

Peruskorjaus mahdollistaa muutaman kymmenen hengen alakulttuuriklubin sekä tapahtumatorin toteutuksen Vernissan yhteyteen.

Hankkeen aikana aiotaan uusia muun muassa kahvilan keittiö, kellarikerroksen musiikkitiloja ja vesikatto. Remonttia on kaavailtu elokuun 2023 ja joulukuun 2024 välille.

Lue lisää: Vernissan johtaja haaveili taloon tullessaan nettisivuista ja kahvilasta – nyt toiveissa on klubitila alakertaan

Peruskorjauksen tarveselvitys-hankesuunnitelmat ovat laatineet LOCI maisema-arkkitehdit Oy ja Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli Oy yhdessä Vantaan kaupunkikulttuurin ja kaupunkiympäristön toimialojen edustajien kanssa.

Alkuperäinen korjaussuunnitelma hyväksyttiin kaupunginhallituksessa 2020, mutta sitä on nyt alkuvuodesta muutettu. Toimistotiloja on siinä pienennetty ja nuorisopalveluiden tiloja vahvistettu.

Peruskorjauksen kustannusarvio on tuoreen laskelman mukaan 8,1 miljoonaa euroa, kun se aiemmin oli 6,8 miljoonaa.

Seuraavaksi suunnitelma etenee kaupunginhallitukseen.

Kulttuuritehdas peruskorjattiin viimeksi 1990-luvun puolivälissä.

Lue lisää: Vantaalaisnuorten valtaamasta teollisuusrakennuksesta syntyi jo 30 vuotta toiminut kulttuuritehdas – "Jokin tässä talossa ruokkii luovuutta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut