Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaan teattereissa tapahtuu – "Nyt olisi hyvä lähteä kulttuurin ääreen tuulettumaan ja kohottamaan omaa mielialaa"

– Minulla on meidän asiakkaitamme aivan hirveä ikävä, Tuula Turkia Teatteri Vantaan markkinoinnista huoahtaa.

– Ihmisiä on tullut teatteriin, mutta vähän nihkeästi vielä. Huhtikuulle ja toukokuulle on kyllä ostettu enemmän lippuja.

Turkia uskoo, että Ukrainan tilanne vaikuttaa nyt ihmisten ajatuksissa.

– Nyt olisi kyllä hyvä lähteä kulttuurin ääreen kohottamaan omaa mielialaa, tuulettumaan ja saamaan uskoa tulevaisuuteen.

Korona-aika on ollut teatterin toimistolla melkoinen koettelemus. Peruttujen lippujen, rahojen palauttamisien ja lahjakorteiksi vaihtamisien rumbaa on riittänyt.

Ikävä sattumus vei kevään odotetun ensi-illankin, Ilkka Heiskasen omasta elämästään tekemän Ilkka Heiskanen esittää edelleen – Täys ralli päälle! -näytelmän, jonka esitykset jouduttiin perumaan.

Mutta paljon on ohjelmistossa täkyjä pitkin kevättä tarjolla.

– Ihanan Anja Pohjolan esitys siirrettiin jo aiemmin toukokuulle. Hän on niin rakastettava, täytti juuri 91, kertoo omasta urastaan ja elämästään ja lomassa näytetään videopätkiä hänen tekemistään jutuista. Lippuja on vielä saatavilla, Turkia hehkuttaa.

Huhtikuussa vauhdissa ovat muun muassa Tuula ja Pirkko, Ria Katajan ja Minna Kivelän esittämä kaksikko, joka päättää suunnata Fuengirolaan.

– He ovat aivan hulvattomia.

Maaliskuulta löytyy vakavaa ja hauskaa ja myös musiikkia, muun muassa Sir Elwood duo esiintyy. Huhtikuun alussa Tikkurilassa laulaa ja kertoilee elämänsä vaiheista 70-vuotias Mikko Alatalo.

Lue myös: Kummeli- ja Spede-kirjojen tekijältä tulossa uusi elämäkertateos – "Mikon elämässä alkaa kokonaan uusi luku"

Viime vuonna 60 vuotta täyttäneen Tikkurilan Teatterin juhlavuosi huipentui Aino Järvi-Eskolan käsikirjoittaman ja Carita Välitalon ohjaaman Meidän Laila -näytelmän kantaesitykseen marraskuun alkupuolella.

Lue myös: Vantaalaisen Meri Vahteran unelma tulee todeksi – Meidän Laila -esitys herättelee pohtimaan kuinka helposti tuomitsemme muita

Juhlanäytelmä jatkaa vielä huhtikuun loppupuolelle asti Vernissassasalissa. Seuraava esitys näytelmästä on perjantaina 25. maaliskuuta.

Tikkurilan Teatterikoulun koko perheen seikkailu Ronja Ryövärintytär saa ensi-iltansa Korson Lumossa 31. maaliskuuta.

Tanssiteatteri Raatikossa pyörii parhaillaan Hulivili ja oikkuileva ilmasto -esitys, joka pohjautuu ilmastotutkija Tiina Nygårdin samannimiseen kirjaan. Esityksessä lapset pääsevät ukaan liikkumaan ideoimaan ja tekemään hyviä tekoja ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi.

Ilta- ja viikonloppuesityksissä ulko-ovet avataan tunti ennen esitystä, jolloin myös Cafe Silkki on auki. Seuraava viikonloppuesitys on lauantaina 26.3. kello 14.

Katso myös tämä: Tunnetko Raatikon historiaa? – Merkkivuottaan viettävän vantaalaisen tanssiteatterin vaiheista esitetään uunituore dokumentti