Remontti siirsi Vantaan Näyttämön länteen – Seuraava esitys nähdään tavallista suuremmalla estradilla Kulttuuritalo Martinuksessa: "Jouduttiin keskustelemaan, voiko venäläistä näytelmää esittää"

Vantaan Näyttämön väkeä ei ole tammikuun jälkeen löytänyt Jokiniemestä. Teatterilaiset treenaavat nyt Mercuria kauppaoppilaitoksen pienessä studioteatterissa Martinlaaksossa.

Tila ei ole suuri, mutta näytelmä on. Valmisteilla on esitys klassikosta, Anton Tšehovin Vanja-enosta. Ja kokoa löytyy kesäkuun 11. päivänä koittavan ensi-illan raameistakin. Ne sijaitsevat harjoitustilan naapurissa.

– Esitämme näytelmää Martinuksessa, kulttuuritalon päällikkönä toimiva, Vantaan Näyttämöyhdistyksen puheenjohtaja Simo Lappalainen kertoo.

Pienen jännitystysmomentin näytelmä ensin aiheutti.

– Jouduttiin keskustelemaan, voiko venäläistä näytelmää esittää. Mutta päädyimme sitten siihen, että nythän tällainen näytelmä, joka kertoo venäläisen ylimystön rappeutumisesta, pitääkin tehdä.

Syynä väistötiloissa toimimiseen on Navethalian alaosan ja yläosan erottavan välikaton remontti. Katon kantavuus ja lujuus varmistetaan nyt rakentamalla uusi katto vanhan yläpuolelle.

Navethalian tyhjentäminen tiesi siirtoa 16 rekkakuormalliselle tavaraa, jota tiloihin on kertynyt parinkymmenen vuoden ajalta.

– Puolitoista viikkoa oli aikaa, olihan se aika homma. Lappalainen naurahtaa.

–  Kesäkuun 1. päivänä pitäisi päästä muuttamaan tavaroita takaisin päin. Ne pitäisi ehtiä järjestellä paikoilleen ennen elokuussa esitettävää Agatha Christien Hiirenloukkua.

Lue myös:

Vantaan Näyttämö teki kantaesitykseen täysin oman produktion – Samalla kun huijari viekoittelee ihmiset burleskitunnille, poraudutaan maailman onnellisimman kansan sieluun

Kulttuuripalkinnot Emma Salokoskelle ja Vantaan Näyttämölle

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut