Muumi-sisäpuiston tulo Backakseen nytkähti eteenpäin

Tapahtumakeskuksen ja kahden sisäpuiston tulo Backakseen ovat askeleen lähempänä. Kaupunkiympäristölautakunta päätti tiistaina esittää aluetta koskevan kaavamuutoksen hyväksymistä. Kaavamuutos mahdollistaa elämyspuiston lisäksi asuntojen ja palvelujen rakentamista.

Muumi- ja suomalainen luonto -aiheiset sisäpuistot sekä tapahtumakeskuksen toteuttaa Livson Group Oy.

Tiistaista päätöksentekoa edesauttoi se, että kaavamuutokseen on tehty eri tahojen toivomia tarkennuksia. Tarkennukset koskevat muun muassa ulkona järjestettävien tapahtumien meluhaittojen vähentämistä ja hulevesien käsittelyä.

Kaavatyössä on pyritty huomioimaan myös alueen asukkaiden huolia. Maisema luvataan säilyvän avoimena ja kartanoalue pysyy yleisön käytössä.

Lue myös: Osa asukkaista vastustaa Backaksen rakentamista – Alueelle suunnitellaan Muumi-teemaista sisäpuistoa, asuntoja, tapahtumakeskusta...

Tällaiseltä näyttää Backaksen elämyspuistossa – Kaupunki vakuuttaa: Asukkaiden mielipiteitä on huomioitu suunnittelussa

Toiveita on huomioitu myös siinä, että asuinrakentamisen määrää on pienennetty huomattavasti aiemmista suunnitelmista. Sen lisäksi jalankulun ja pyöräilyn reittejä on lisätty. Myös alueen eläimistön, lintujen, kalojen, lepakkojen ja pölyttäjien elinoloja turvataan kaavamääräyksin.

Backaksen kartanon maille suunniteltu elämyskeskus ei innosta kaikkia

Lautakunta on kaavamuutoksen hyväksymisen kannalla, mutta se edellyttää, että kaava-alueen ja sen lähiympäristön liikennejärjestelyiden toimivuudesta esitetään selvitys viimeistään vuoden kuluttua siitä, kun elämyskeskus on avattu käyttöön.

Kaavamuutosta käsittelee seuraavaksi kaupunginhallitus, minkä jälkeen se etenee kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi.

Lue myös: Vantaalle Backaksen kartanon alueelle on tulossa Muumien maailma – Maailman ensimmäiseen Muumi-sisäpuistoon odotetaan vuosittain puolta miljoonaa kävijää

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut