Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos lahjoittaa Ukrainalle tarvikkeita 15 000 euron edestä – avustuspaketissa voi olla mukana ambulanssi tai paloauto

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos antaa sodan kouriin joutuneelle Ukrainan pelastustoimelle tarvikkeita 15 000 euron arvosta.

Pelastusjohtaja Jyrki Landstedt kertoo, että Ukrainaan lähetetään moottorisahoja ja generaattoreita sekä valaistus- ja raivauskalustoa.

– Nyt ruvetaan keräämään tavaraa. Osa saadaan omista varastoista, ja osa hankitaan lähetettäväksi suoraan Ukrainaan, Landstedt sanoo.

Landstedtin mukaan on mahdollista, että pelastuslaitos lahjoittaa Ukrainaan myös paloletkuja ja -ruiskuja sekä käytetyn hyväkuntoisen paloauton tai ambulanssin. Tekniset seikat voivat kuitenkin estää niiden lahjoittamisen.

– Suomalaiset järjestelmät eivät ole välttämättä yhteensopivia ukrainalaisten järjestelmien kanssa. Esimerkiksi paloletkujen liittimet ovat siellä erilaisia.

– Paloautojen ja ambulanssien kohdalla on samaa ongelmaa: on mietittävä, miten Ukrainasta löytyy niihin varaosia ja huoltoa, Landstedt huomauttaa.

Ukrainan pelastustoimi on pyytänyt kansainvälistä apua Venäjän hyökkäyksen johdosta. Useat suomalaiset pelastustoimen toimijat ovat jo päättäneet lähettää tarviketukea Ukrainaan.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen tarviketuki lähetetään Landstedtin mukaan Ukrainaan parin viikon sisällä joko Suomen valtion tai Suomen pelastusalan keskusjärjestön kautta.

Keski-Uudenmaan pelastustoimen liikelaitoksen johtokunta hyväksyi Landstedtin esityksen tarviketuesta tiistaina.