Keski-Uudenmaan pelastuslaitos lahjoittaa Ukrainalle tarvikkeita 15 000 euron edestä – avustuspaketissa voi olla mukana ambulanssi tai paloauto

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos antaa sodan kouriin joutuneelle Ukrainan pelastustoimelle tarvikkeita 15 000 euron arvosta.

Pelastusjohtaja Jyrki Landstedt kertoo, että Ukrainaan lähetetään moottorisahoja ja generaattoreita sekä valaistus- ja raivauskalustoa.

– Nyt ruvetaan keräämään tavaraa. Osa saadaan omista varastoista, ja osa hankitaan lähetettäväksi suoraan Ukrainaan, Landstedt sanoo.

Landstedtin mukaan on mahdollista, että pelastuslaitos lahjoittaa Ukrainaan myös paloletkuja ja -ruiskuja sekä käytetyn hyväkuntoisen paloauton tai ambulanssin. Tekniset seikat voivat kuitenkin estää niiden lahjoittamisen.

– Suomalaiset järjestelmät eivät ole välttämättä yhteensopivia ukrainalaisten järjestelmien kanssa. Esimerkiksi paloletkujen liittimet ovat siellä erilaisia.

– Paloautojen ja ambulanssien kohdalla on samaa ongelmaa: on mietittävä, miten Ukrainasta löytyy niihin varaosia ja huoltoa, Landstedt huomauttaa.

Ukrainan pelastustoimi on pyytänyt kansainvälistä apua Venäjän hyökkäyksen johdosta. Useat suomalaiset pelastustoimen toimijat ovat jo päättäneet lähettää tarviketukea Ukrainaan.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen tarviketuki lähetetään Landstedtin mukaan Ukrainaan parin viikon sisällä joko Suomen valtion tai Suomen pelastusalan keskusjärjestön kautta.

Keski-Uudenmaan pelastustoimen liikelaitoksen johtokunta hyväksyi Landstedtin esityksen tarviketuesta tiistaina.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut