Helsingin yliopisto ei joutunutkaan venäläisvastaisen bottihyökkäyksen kohteeksi: asialla olivatkin oikeat ukrainalaiset – "Kyseessä on edelleen informaatio-operaatio"

Helsingin yliopisto tiedotti aiemmin viikolla, että yliopiston sosiaalisen median tileille kohdistuu venäläisvastainen informaatiovaikuttamisen operaatio. Epäiltiin yleisesti, että asialla ovat ohjelmoidut botit.

Nyt yliopiston some-tiimin vetäjä Tomas Sjöblom kertoo Twitterissä, että asialla ovat olleet ainakin suurimmalta osin aidot, oikeat ukrainalaiset ihmiset.

– Toisin kuin ensin arvelimme, nyt paremman tiedon valossa kyseessä ei näytä olevan botit vaan manuaalisesti ylläpidetyt tilit, joista ainakin osa on oikeita ihmisiä, Sjöblom twiittaa.

Varsinaisesta tarkoitusperästä hän on edelleen samoilla linjoilla kuin aiemminkin.

– Kyseessä on edelleen informaatio-operaatio ja jonkinlainen vaikuttamisyritys spämmin avulla. Käytetyistä keinoista olemme nyt viisaampia. Edelleenkään ei ole mitään pitäviä todisteita siitä, kuka on sen takana ja mikä on sen tarkoitus, Sjöblom twiittaa.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut