Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

PK-35 Vantaan naiset aikovat palata jalkapallossa kansalliselle huipulle – "Voimme taistella mitaleista", uskoo puolustuksen luutija Rebecca Kindstedt

Urheilu: PK-35 Vantaan naisten yhtenä kulmakivenä on uusi toppari Rebecca Kindstedt.

Keskuspuolustajalupaus Rebecca KIndstedt oli jo seitsemän vuotta sitten tyrkyllä PK-35 Vantaan liigajoukkueeseen. Hän pelasi silloin Vantaan Jalkapalloseurassa naisten Ykköstä. VJS harjoitteli paljon yhdessä PK-35 Vantaan kanssa.

– PK oli sinä vuonna mestari ja heillä oli puolustuksessa vakiokokoonpano. Vaikea siihen oli 18-vuotiaana ”raakileena” päästä tunkeutumaan. Siinä vaiheessa minulle oli arvokasta päästä pelaamaan Ykkösen pelejä.

Kindstedt teki sopimuksen Helsingin Jalkapalloklubin kanssa ja sai runsaasti luottoa heti ensimmäisellä kaudella. Täysiä 90-minuuttisiakin tuli liigadebytantille pitkälti toistakymmentä. Sama tahti jatkui myös alkukaudesta 2017. Mutta keskikesällä kävi ikävästi.

– Polvesta meni eturistiside poikki. Se kausi oli siinä. Kuntoutus sujui hyvin. Mutta kun piti alkaa ottaa pelipaikkaa HJK:ssa takaisin itselleni, ”tielläni” olivat maajoukkuepelaajat Maija Saari ja Katarina Naumanen.

Kaudella 2018 Kindstedt pääsi kentälle vain yhdessä liigapelissä. Lisäksi hän pelasi HJK:n ja HPS:n silloisen farmisopimuksen myötä joitakin Ykkösen pelejä.

– Yli-ikäisyyssääntö esti loppukaudesta farmipelitkin. Pelaamattomuudesta seurasi hienoinen alamäki. Itseluottamuskin kärsi. Oli selvää, että vauhtia oli haettava muualta.

Kindstedt siirtyi espoolaiseen FC Honkaan, missä onkin vierähtänyt viimeiset kolme kautta.

– Alussa oli vaikeaa sielläkin. Ensin tavoitteenani oli vain, että nauttisin taas pelaamisesta. Vähitellenhomma alkoi sujua. Mutta täysin ehjää kautta ei Espoossakaan tullut. Sellainen olisi nyt toiveena.

PK-35 Vantaa halusi Kindstedtin riveihinsä.

– Minut vakuutti se, miten tärkeänä pelaajana he minut täällä näkevät. PK-35 Vantaa myös mahdollistaa minulle tosi sujuvan arjen. Seuran kautta sain asunnonkin läheltä Myyrmäen urheilupuistoa. Nyt pystyn paremmin yhdistämään koulun, työn ja jalkapallon.

Kindstedt opiskelee fysioterapeutiksi.

– Valmistun tulevana syksynä. Mutta työkuvioita ehtii tutkailla myöhemminkin. Jalkapallo on nyt ykkönen.

Harjoituskausi on Kindstedtin mielestä sujunut hyvin sekä omalta että koko joukkueen kannalta.

– Porukka on kokenutta, ja yhteispeli sujuu. Pelitapa on tosi erilainen kuin Hongassa. Pyritään enemmän ”tiki-takaan”, sanoo Kindstedt tarkoittaen lyhytsyöttöpeliin, nopeaan liikkeeseen ja pallonhallintaan perustuvaa tyyliä.

– Siinä on ollut opettelemista. Mutta koen, että minuun luotetaan. Se on itseluottamuksen kannalta tärkeää, samoin kuin se, että minulla on selkeä rooli. Uskon vahvasti, että minulla on nyt suunta ylöspäin. Mutta olen oppinut, että kannattaa ottaa päivä kerrallaan ja ottaa vastaan, mitä tulee.

Lähtökohtaisesti PK-35 Vantaan keskuspuolustuksessa nähdään parivaljakko Rebecca Kindstedt – Roosa

Toivanen.

– Roosan kanssa on todella helppo pelata. Pelasimme aikoinaan yhdessä jo VJS:ssä. Viime kauden mestari KuPS on entisestään vahvistunut, eritoten liigapaikastaan luopuneen TiPS:n raunioilta saamiensa pelaajien myötä. Myös HJK kävi Itä-Vantaalla haaskalla, ja Åland United tullee perinteisesti olemaan vahvasti tyrkyllä mitalikolmikkoon. Sinne aikoo tosissaan myös PK-35 Vantaa.

– Uskon vahvasti, että voimme taistella mitaleista. Jokainen peli on voitettavissa, korostaa Kindstedt ja luokittelee omiksi vahvuuksikseen fyysisyyden, pääpelin, syöttötaidon ja rauhallisuuden.

– Johtajuuskin on vuosien myötä kehittynyt.

Liiga-avauksessa PK-35 Vantaa kohtaa kotonaan Ykkösestä nousseen Oulu Nice Soccerin.

– ONS lähtee tyhjin taskuin kotimatkalle, Kindstedt lupaa.

– Mutta yhtäkään vastustajaa ei saa aliarvioida.

Myyrmäen jalkapallostadionilla sunnuntaina 27.3. klo 13 Kansallisen liigan avauskierroksen ottelu PK-35

Vantaa – Oulu Nice Soccer.