Hop-on, hop-off-bussi rullaa Sipoonkorpeen ensi kesänäkin – Kausibussi haluttaisiin myös HSL:n reittioppaaseen

Sipoonkorpeen pääsee hop-on, hop-off-bussilla myös ensi kesänä.

Viime vuonna kausi kesti huhtikuulta marraskuulle, nyt bussin on tarkoitus palvella kansallispuistossa kävijöitä toukokuusta syyskuun loppuun.

Metsähallituksen kävijätilastojen mukaan pääkaupunkiseudun kansallispuistoissa vieraillaan vilkkaimmin viikonloppuisin.

– Myös viime vuoden kokeilusta kerätyn matkustajapalautteen ja kokemusten perusteella tämän vuoden liikennöinti keskittyy viikonloppuihin, koordinaattori Anniina Laitala Vantaan kaupunkikulttuurin toimialalta kertoo.

Vantaalla ja Sipoolla on parhaillaan meneillään kilpailutus bussipalvelun toteuttajaksi.

– Tavoitteena on, että bussi pysähtyy vähintään tietyillä määrittelemillämme pysäkeillä, mutta lopullinen reitti ja aikataulut tarkentuvat vasta sitten, kun kilpailutus maaliskuun lopussa päättyy ja päätös palvelun toteuttajasta on tehty, Laitala toteaa.

Uutuutena Sipoonkorven kierroksen mahdollistavaan reittiin on otettu mukaan Tikkurilan ja Nikkilän pääteasemien lisäksi Mellunmäki, jonka metroasemalta pääsee sujuvasti hyppäämään spesiaalibussin kyytiin.

– Lisäksi Tikkurilan ja Kuusijärven välille Hakunilaan olisi tulossa pysäkki Kaskelanrinteeseen, Laitala ilmoittaa.

Hän huomauttaa, että Kuusijärven pysäköintialueen laajennustyöt jatkuvat vielä tulevana kesänä ja syksyllä.

– Ruuhkien välttämiseksi toivotaankin, että kävijät hyödyntäisivät bussia.

Laitalan mukaan tulevan kauden bussipalvelun löydettävyyden parantamiseksi Vantaa ja Sipoo ovat alustavasti keskustelleet HSL:n kanssa siitä, että bussin aikataulut ja reitit saataisiin HSL:n reittioppaaseen.

– Tämä ilman muuta helpottaisi myös retken kokonaissuunnittelua, hän linjaa.

HSL:ssä toiveeseen on suhtauduttu myönteisesti.

– Suunnitelmissa on pilotti, jossa Sipoonkorven kansallispuiston hop-on, hop-off-bussin aikataulut olisivat esillä reittioppaassa, informaatiosuunnittelija Joona Packalén vahvistaa.

Lue myös:

Ulkoilijat eivät ole vielä löytäneet Sipoonkorpeen vievän uuden bussilinjan kyytiin – liikennöitsijä uskoo kuitenkin kasvuun, kunhan kevät etenee

Sipoonkorpeen pääsee pian hop-on, hop-off-bussilla – Pysäkki myös Tikkurilassa

Palvelu

Hop-on, hop-off

Hop-on, hop-off-tyyppiset liikennöintipalvelun idea on, että matkustaja voi hypätä ostamallaan lipulla kyytiin miltä tahansa reitille kuuluvalta pysäkiltä, jäädä pois tutkimaan haluamaansa kohdetta ja nousta taas bussiin, kun sellainen pysäkille tulee.

Hop-on, hop-off-bussipalvelua kokeiltiin Sipoonkorven kansallispuistossa sekä samalla myös Kuusijärven uimarannalla käymisen sujuvoittamisessa ensimmäistä kertaa viime kesänä.

Bussireitin käyttäjiltä kerätyn palautteen ja toiveiden perusteella bussin reittiin ja aikatauluihin on tehty tulevalle kaudelle muutoksia.

Palveluntarjoajien kilpailuttamisessa on edellytetty, että vähintään nämä pysäkkipaikat kuuluisivat reittiin: Helsinki – Mellunmäen metroasema, Östersundom, Knutersin pysäköintialue, Vantaa – Tikkurilan asema, Hakunila, Kuusijärven ulkoilukeskus, Sipoo – Bakunkärr, Korvenportti, Byabäcken, Nikkilän kirjasto.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut