Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Suomen korkeakoulukaupungit pantiin paremmuusjärjestykseen – näin kävi Laurean ja Metropolian Vantaalle

Studentum.fin toteuttama selvitys pani Suomen korkeakoulukaupungit paremmuusjärjestykseen. Kahden suuren ammattikorkeakoulun Vantaa nousi mukaan kärkikymmenikköön ja sijoittui kahdeksanneksi. Vantaan edelle kurvasi vain yliopistokaupunkeja. Vantaalla toimii kaksi ammattikorkeakoulua: Laurea ja Metropolia.

Selvityksessä huomioitiin seitsemän eri tekijää: Oppilaitosten ja opiskelun taso, mahdollisuus jatko-opiskeluun, työharjoittelupaikat, työllistymismahdollisuudet opintojen jälkeen, vuokra-asuntojen ja opiskelija-asuntojen määrä, opiskelijaelämä sekä liikenneyhteydet kaupungissa.

– Tietojen keräämisessä käytettiin monia eri lähteitä. Esimerkiksi työharjoittelupaikkojen määrää laskettiin useasta netin hakupalvelusta, Studentum.fin tiedottaja Aino-Liisa Tuomisalo kertoo.

Liikenneyhteyksien määrässä Vantaa on selvityksessä jaetulla ensimmäisellä sijalla.

– Kaikki HSL:n alueen kaupungit olivat yhdessä ensimmäisellä sijalla, Tuomisalo toteaa.

Opiskelun jälkeisten työpaikkojen määrässä Vantaan päätyi sijalle seitsemän, ja työharjoittelupaikojen saatavuudessa Vantaa on viides. Vantaan paikka on viidentenä myös vuokra- ja opiskelija-asuntojen määrää vertailtaessa.

YAMK- ja maisteritutkintojen määrässä Vantaa on jaetulla 12. sijalla. Sijoitus ei Tuomisalon mukaan yllätä, koska Suomessa on useita yliopistokaupunkeja.

Opiskelijaelämässä eli opiskelijajärjestöjen määrässä Vantaa löytyy selvityksessä jaetulta viidenneltä sijalta.

Lisätietoa selvityksestä löytyy täältä.