Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koivukylän kierrätyskeskuksen viereen dumpataan surutta roskia – "Surkean näköistä"

– Näyttäähän se roskakasa aika pahalta, tuumii Metsolassa asuva Viljo Nuutinen.

Nuutinen on pannut merkille, että Koivukylän kierrätyskeskuksen parkkialueen viereen on muodostunut melkoinen kaatopaikka. Viime aikoina siellä on lojunut iso kasa jätteitä.

Nuutinen ihmettelee ihmisten siivottomuutta. Ajoittain kierrätyskeskuksessa asioiva Nuutinen on havainnut, että roskia on kasattu luvatta parkkialueen liepeille jo pidemmän aikaa.

– Jo viime syksynä näin, että alueella oli surkean näköistä.

Kierrätyskeskuksen myymäläpäällikkö Tarja Kauppinen kertoo, että pysäköintialueen ympäristön roskaaminen on ollut ongelmana aika ajoin viime vuosina.

– Tästä on tullut palautetta myös asiakkailtamme, Kauppinen sanoo.

Todennäköisesti tässä on kyseessä ihmisten välinpitämättömyys – harmin paikka.

Kun roskat on siivottu pois, niitä on tullut lisää.

– Eiväthän ne näytä hyvältä, ja nyt vielä suurimmat roskat ovat jäätyneet maahan kiinni, eikä niitä ole saatu poistettua. Todella ikävä lieveilmiö, Kauppinen kuvaa.

Pysäköintialueen kunnossapito ei kuulu vuokralaisena olevalle Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy:lle, vaan kiinteistön omistavalle Vantaan kaupungin VTK Kiinteistöt Oy:lle.

VTK Kiinteistöt Oy:n kiinteistöpäällikkö Per Mattsson kertoo, että muun muassa yleisten alueiden siisteydestä huolehtiminen lukeutuu kiinteistöhuollon palveluista kohteessa vastaavan toimijan tehtäviin.

Mattsson uskoo tietävänsä, mistä roskaamisongelma johtuu: jotkut ovat yrittäneet tuoda kierrätykseen kelpaamatonta jätettä kierrätyskeskuksen viime marraskuussa avatulle Sortti-pienasemalle, kun se on ollut suljettuna, ja jättäneet sitten roskat surutta ulos.

– Todennäköisesti tässä on kyseessä ihmisten välinpitämättömyys – harmin paikka, Mattsson summaa.

Tarja Kauppinen kertoo, että pysäköintialueen kunnossapidosta vastaavan huoltoyhtiön kanssa on nyt sovittu yhteistyöstä niin, että alue saadaan pysymään jatkossa siistinä. Roskaamistilannetta tarkkaillaan aktiivisesti.

– Jatkossa toivotaan, että ihmiset toimittaisivat tavarat niille kuuluviin paikkoihin, Kauppinen painottaa.

Roskien lisäksi parkkialueelta pitää poistaa hylätty auto.

– Siitä laadimme siirtopyynnön kaupungille, Mattsson toteaa.