Vantaan koronatilanne on pysynyt vaikeana – tämä on nyt sairaalahoidon tarve

Vantaan koronatilanne on jatkunut vaikeana viime viikkoina.

– Joulun kynnyksellä koronatapausten määrä lähti hurjaan nousuun, sitten se laski, ja jälleen on menty jyrkkään nousuun, kuvasi Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen mediainfossa keskiviikkona iltapäivällä.

Viimeisimmän viikon aikana Vantaalla on todettu keskimäärin noin 302 koronatapausta päivässä. Määrän arvioidaan kuitenkin olevan todellisuudessa kolme kertaa tätä suurempi, Viljanen sanoi.

– Luvut ovat korkeat, ja tilannetta on syytä seurata tarkkaan.

Viljasen mukaan uusiin koronarajoituksiin ei ole kuitenkaan nyt aihetta, sillä koronavirus ei näytä aiheuttavan kovin herkästi vakavia taudinmuotoja.

Vantaan sosiaali- ja terveystoimen apulaiskaupunginjohtaja Timo Aronkytö kertoi, että teho-osastolla oli tuoreimman maanantaisen tiedon mukaan kaksi vantaalaista.

– Tehohoidossa olevia on ollut jo viikkokaupalla saman verran, hän totesi.

Koronapotilaita oli Vantaan hoivapalveluissa 52 ja Vantaan sairaalassa eli Katriinan sairaalassa ja Peijaksen sairaalan akuuttigeriatrisessa yksikössä 11.

– Tämä on se taso, kuinka paljon koronapotilaita on ollut sairaaloissa viime viikot. Viimeisimmän 1–2 viikon aikana määrässä on kuitenkin ollut selkeää kasvua, Aronkytö summasi.

Ilmaantuvuusluku oli Vantaalla 14.–27. maaliskuuta noin 1 914, kun koko maassa se oli 1 743.

Edellisellä seurantajaksolla luku oli Vantaalla 2 144 ja Suomessa 1 522.

Ilmaantuvuusluku tarkoittaa koronatapausten määrää 100 000 asukasta kohti kahden viikon aikana.

Vantaan koronarokotustilanne on pysynyt aikalailla samana viime viikkoina: noin 85 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä on saanut yhden, 83 prosenttia kaksi ja 56 prosenttia kolme rokoteannosta.

Korona on vaatinut 160 vantaalaisen hengen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut