Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Vantaan pääluottamusmies korjaa hoitajien lakkoon liittyvän väärän luulon – "Ei ole kaikille selvää"

Hoitajien lakko alkaa perjantaina 1. huhtikuuta. Lakon piirissä on kaikkiaan noin 25 000 Tehyn ja SuPerin jäsentä. Pääkaupunkiseudulla lakko koskee Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriä eli Husia.

– Vantaan kaupungin työntekijät eivät mene lakkoon. Se ei ole kaikille selvää, SuPerin Vantaan pääluottamusmies Mitri Siltalahti korostaa ja korjaa väärää luuloa.

Lakko tulee Siltalahden mukaan kuitenkin todennäköisesti näkymään myös Vantaan kaupungin terveysasemilla ja muissa yksiköissä.

– Jos Husin erikoislääkärin aika perutaan, niin henkilö voi turvautua terveysasemaan. Hän voi esimerkiksi pyrkiä uusimaan terveysasemalla reseptin, jonka uusiminen hoidettaisiin normaalitilanteessa Husissa.

Siltalahti kuvaa, että lakkotilanteessa Husin sairaaloiden potilasmäärää pyritään ajamaan niin alas kuin mahdollista. Se tarkoittaa siirtoliikenteen eli "ambulanssirallin" lisääntymistä.

–Vantaalla se tarkoittaa käytännössä potilaiden siirtämistä Husin Peijaksesta Vantaan sairaalaan (entinen Katriinan sairaala) ja geriatriseen akuuttiyksikköön.

Myös kaikkien ei henkeä uhkaavien sairauksien hoitoon liittyvät Husin ajat siirretään, Siltalahti arvioi.

– Husissa on 140 leikkaussalia, joista suljetaan 80, joten toiminnassa on lakon alettua enää 60.