Voiko pienimuotoisen rakentamisen luvanvaraisuutta keventää Vantaalla? Sitä ja useita muita määräyksiä pohditaan rakennusjärjestyksen uudistuksessa

Kaavoituksen määräyksiä täydentävä ja rakentamista ohjaava rakennusjärjestys uudistetaan Vantaalla tänä vuonna, tiedottaa kaupunki. Rakennusjärjestyksen määräyksillä ohjataan muun muassa rakennuspaikkoja, rakennusten kokoa sekä erilaisia rakennelmia ja rakennetun ympäristön hoitoa.

Uudistuksessa pohditaan muun muassa sitä, voiko pienimuotoisen rakentamisen luvanvaraisuutta edelleen keventää, ja pitääkö rakennusjärjestyksen määräysten olla erilaisia kaupunkimaisissa keskustoissa kuin pientaloalueilla. Tai miten ohjataan hulevesiä.

Lue myös: Grillikatoksen rakentaminen vaatii luvan – huvimajan ei

Vuodelta 2010 olevaa rakennusjärjestystä pitää päivittää lainsäädännön muuttumisen ja uuden kaupunkistrategian vuoksi.

Uudistuksen osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan voi kertoa mielipiteensä 12. huhtikuuta mennessä kaupungin kirjaamoon. Rakennusjärjestyksen luonnos tulee nähtäville myöhemmin keväällä.

Uusi rakennusjärjestys on tarkoitus saada voimaan ensi vuoden alussa.

Lue vielä: Tarkastajan käynti paljasti yllätyksen Vantaalla: Omistaja rakensi huoneistoonsa neljä vuokra-asuntoa vessoineen ja keittiöineen – sai niskaansa 6 000 euron uhkasakon

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut