Asunnot: Pelkästään Seutulassa on yli 30 vapaata asuntoa.

Vantaalla on tyhjillään noin 70 kaupungin työntekijöille tarkoitettua työsuhdeasuntoa. Niitä tarjotaan nyt Ukrainan sotaa pakeneville, mutta vielä Maahanmuuttovirasto ei ole ilmoittanut tarvetta asunnoista.

Mutta miksi asuntoja pidetään tyhjillään? Vantaan vuokrauspäällikkö Sari Lindqvist sanoo, että asuntoja kyllä tarjotaan koko ajan vuokralle, mutta tällaisten asuntojen hakijoita on vähän eivätkä huoneistot kiinnosta.

Merkittävin syy tyhjillään oleviin asuntoihin on se, että niillä on jo ikää.

– Suurin osa on rakennettu 1970–80-luvuilla, eikä asuntolatyyppisiin asuntoihin ole varattu perusparannusrahaa yli kymmeneen vuoteen.

Eivätkä kaikki paikatkaan, kuten koulujen pihapiirissä sijaitsevat asuntolat, houkuttele vuokralaisia.

Yksi eniten vapaita palvelussuhdeasuntoja käsittävä kokonaisuus on Seutulassa Katriinan sairaalan läheisyydessä. Kolmessa rakennuksessa on yhteensä 80 asuntoa. Asunnoissa on niin yksiöitä, kaksioita kuin perheasuntojakin.

– Niistä yli 30 asuntoa on heti vapaana, Lindqvist laskee.

Seutulan asunnot sijaitsevat viehättävässä ympäristössä, mutta lähistöllä ei ole palveluita.

Lue myös: Huimat vuokrankorotukset hämmentävät asukkaita Vantaalla – Neliövuokriin korotusta jopa 57 prosenttia

Kaupunki on viime aikoina purkanut huonokuntoisimpia, käyttämättömiä palvelussuhdekäytössä olleita asuntoja ja ottanut tontit uudisrakentamiseen. Asuntolatyyppisiä rakennuksia on purettu muun muassa Tikkurilan Esikkotieltä ja Kaivokselan Luolapolulta. Purettavaksi suunnitellaan asuntolaa Vapaalanpolulta.

Vantaan kaupungilla on yhteensä 335 palvelussuhdeasuntoa. Niistä 103 on yksittäisiä osakehuoneistoja eri puolilla Vantaata ja loput asuntoloissa tai kaupungin omistamissa kahdessa asunto-osakeyhtiössä.

Kaupunki ei ole hankkinut uusia palvelussuhdeasuntoja asunto-osakeyhtiöistä enää 2000-luvulla.

Asuntojen vuokraustoiminta siirtyy vähitellen kaupungin vuokra-asuntoyhtiölle VAV Asunnoille. Nyt vuokrausta hoitaa kiinteistöhallinta ja asuminen -yksikkö.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut