Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Enemmän väkeä eläinten suojeluun Vantaalla – Huolena ihmisten syrjäytyminen ja osaamattomissa käsissä olevat koirat

Vantaan kaupunki perusti toisen valvontaeläinlääkärin viran, eli eläinsuojelun viralliset resurssit Vantaalla tuplaantuivat. Toinen valvontaeläinlääkäri aloitti maaliskuun alussa.

– Kiitos kuuluu edeltäjälleni Kirsi Hiltuselle, joka teki asiasta esityksen luottamushenkilöille ja tietenkin päättäjille, jotka ratkaisun tekivät, Vantaan 1. kaupungineläinlääkäri vs. Jaakko Peltomaa toteaa.

Eläinsuojelu kuuluu viranomaisille. Viranomaisten lisäksi eläinten hyvinvoinnin eteen tekevät työtä eläinsuojeluyhdistysten vapaaehtoiset eläinsuojeluneuvojat.

Eläinten kaltoinkohtelu liittyy Vantaallakin Peltomaan mukaan ennen kaikkea ihmisten syrjäytymiseen ja elämänhallinnan ongelmiin.

– Nuo syyt ovat melkein poikkeuksetta vaikuttamassa eläinsuojeluongelmien taustalla.

Huolta aiheuttavat myös niin kutsutut korona-ajan koirat. Peltomaa pohtii, että koiria on hankittu ilman riittävää perehtymistä niiden käytökseen ja rotukohtaisiin vaatimuksiin.

Eläimen kaltoinkohtelua epäillessään Vantaalla tulee ottaa yhteyttä valvontaeläinlääkäreihin Mari Lassilaan tai Anne Timoseen. Puhelinnumerot ovat kaupungin nettisivuilla. Sähköpostitse voi olla yhteydessä: elainsuojelu@vantaa.fi.

Virka-ajan ulkopuolella kiireelliset eläinsuojelutapaukset ilmoitetaan aina suoraan poliisille hätänumeroon 112.