Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tikkurilan keskustaan suunnitellaan Vantaan korkeinta asuintaloa – Asematien uudistamishankkeeseen haetaan nyt yhteistyökumppania

Dixin edustalla sijaitsevan kerrostalon lähtölaskenta ja uuden rakentaminen Asematiellä Tikkurilassa etenee. Asematien päästä, Dixin vierestä, on suunniteltu purettavaksi 1950-luvun asuinkerrostalo, jonka tilalle rakennettaisiin 22-kerroksinen asuintorni. Toteutuessaan siitä tulisi Vantaan korkein asuinrakennus.

Kadunvarren matala liikerakennus, Kassantalo, säilytettäisiin. Männistönpolun puolelle tulisi 6-kerroksinen toimistorakennus ja lähemmäs kaupungintaloa 5−8-kerroksinen asuintalo.

Vantaan kaupunki on päivittänyt alueen osallistumis- ja arviointisuunnitelman kaavamuutosta varten viime vuoden lopulla. Ja nyt maanomistajat Asunto Oy Tikkurilan Kassatalo ja Kiinteistö Oy ovat järjestämässä kilpailua, jolla etsitään korttelin kehittämiseen yhteistyökumppania.

Asematien päädyn uudistamista on yritetty vuosia, mutta suunnitelmat eivät ole toistaiseksi edenneet.

Lue myös: Tikkurilan keskustan uudistus junnaa paikoillaan – 1950-luvun talot jäivät uusien puristukseen

Vantaan kaupungin omistamat määräalat suunnittelualueen liepeiltä liitetään myös kilpailualueeseen, jotta kokonaisvaltainen suunnittelu ja toteuttaminen on mahdollista. Kaupungin maat ovat nykyisen kaavan mukaan puistoa.

Kilpailussa pyydetään hintatarjouksia kortteliin suunnitelluista kerrosneliömetrien yksikköhinnoista. Hankkeen yhteiseksi yhteistyökumppaniksi valitaan parhaan tarjouksen tehnyt taho.

Kaupunki varaa itselleen oikeuden harkita kilpailun jälkeen, ovatko saadut tarjoukset sen hyväksyttävissä.

Lue vielä: Yli 56 metriä korkeita rakennuksia sopii vain kolmelle alueelle Vantaalla