Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaalaisen pientaloalueen läheisyydessä halutaan purkaa paritaloja ja rakentaa tontille kaksi kerrostaloa – Rakennusoikeuden kasvu yli 260%

Asunto Oy Peltolankulma haluaa purkaa 1970-luvun paritalot Neilikkapolku 12:sta Viertolasta ja rakentaa niiden tilalle kaksi asuinkerrostaloa sekä liiketilan.

5- ja 6-kerroksisiin taloihin Peltolantorin läheisyyteen haetaan kaavamuutoksella rakennusoikeutta yhteensä 3 170 kerrosneliömetriä, kun nykyinen rakennusoikeus on 873 kerrosneliömetriä. Rakennusoikeus kasvaa siten yli 260 prosenttia. Taloihin olisi tulossa noin 60 asuntoa yksiöistä kolmioihin.

Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi kaavamuutoksen vietäväksi kaupunginhallitukseen, mutta teki siihen pöytäkirjalausuman. Siinä huomautettiin muun muassa, että jatkossa korkeaa rakentamista pientaloalueiden tuntumaan pitäisi toteuttaa kerrostaen, ettei asumisviihtyvyys kärsi.

Lue myös: Vantaan pientaloalueille nousi satakunta luhtitaloa ennen kuin virkamiehet havahtuivat – "Onhan se surullista, ettemme me huomanneet ongelmaa"

Pientalon tontille rakennetaan kolme kerrostaloa Hiekkaharjussa – "Tienoon tarina on vasta alussa"