Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ostaritontin suunnittelu meni uusiksi Myyrmäessä – Ainakin osa viisikymppistä, arvokasta ostoskeskusta on säilytettävä tai siitä voidaan tehdä myös replika

Asuintalon ja liiketilojen viitisen vuotta vireillä ollut suunnittelu Myyrmäen Uomatien ja Kuohukujan kulmauksessa palaa lähtöruutuun. Alkuun on peruutettava, koska ensimmäisiin suunnitelmiin kuulunut Kuohukuja 1:n ostoskeskuksen purku rakentamisen tieltä sai vastustajat liikkeelle.

Maanomistaja Kiinteistö Oy Myyrinmäen uudessa kaavamuutoshakemuksessa asuin - ja liiketilojen määrä säilyy aluearkkitehti Timo Kallaluodon mukaan suunnilleen samana alkuperäiseen hakemukseen verrattuna. Uutta on, että osa 1972 valmistuneesta ostarista pyritään säilyttämään.

Purkamisen sijaan ja valitusten jälkeen Helsingin hallinto-oikeus vaati ainakin ostarin osittaista säilyttämistä. Ostari on arvioitu kulttuurihistoriallisilta arvoiltaan erittäin merkittäväksi.

Uudessa suunnitelmassa on korjata ja säilyttää ostarin arvokkain osa, joka on sen itäpääty. Siitä laaditaan kunnostettavuusselvitys. Mutta ostari on päässyt huonoon kuntoon ja se saatetaan joutua korjaamaan kokonaan. Kallaluoto sanoo, että siinä tapauksessa ostarin itäpäädystä voitaisin tehdä replika eli kopio.

Uuteen kahdeksankerroksiseen taloon kaavaillaan noin 3 500 asuinkerrosneliömetriä ja 40 kerrosneliömetriä liiketilaa. Taloon tulisi lisäksi ullakkotilat saunaosastoineen ja teknisine tiloineen. Asuntoja voisi tulla lähes 80.

Kuohukuja 1–3:n kaavaan voi kertoa mielipiteensä 2. toukokuuta mennessä. Se jätetään kaupungin kirjaamoon.

Lue myös: Vantaalle takaisku: Valituspyyntö Kuohukujan ostarikaavasta myöhästyi eikä KHO käsittele sitä

Myyrmäen Kuohukujan uudisrakennuksen julkisivuun tulossa ripaus purettavaa ostaria

Vantaa-Seura vetoaa vanhojen ostareiden puolesta – suojeltuja ostoskeskuksia ei ole Vantaalla lainkaan