Laulava lakimies Martinlaaksosta on välillä Vantaan Elvis, välillä Pavarotti – Nyt Lauri Mäki heittää tulkintataidot täysillä peliin ja kisaa pääsystä Tangomarkkinoiden semifinaaliin

Musiikki: Perinteikkään tangolaulukilpailun semifinaali järjestetään toukokuussa Kulttuuritalo Martinuksessa.

Kun Lauri Mäki laulaa karaokessa, hän ei vain laula, vaan esiintyy. Ja kun Mäki esiintyy, hän ei vain esiinny, vaan haluaa olla kuulijoille aidosti läsnä, välittää jotain suoraan sydämestä, tuottaa ihmisille iloa ja hyvää mieltä.

Sitä martinlaaksolainen asianajaja tekee usein kantapaikassaan Bar Nr.1:ssa ja välillä muuallakin, kuten Kuparikulmassa Pohjois-Haagassa.

– Tämä on se minun paikkani, Mäki kehuu Ykköstä, jossa hän on käynyt vuodesta 2011 lähtien ja jossa hänellä on piakkoin Elvis-tribuuttikeikkakin.

– Elvikseltä saan lähtemään melkein minkä biisin vain. Osaan niitä varmaan reilut sata.

Omaa suosikkiaan laulajan ei tarvitse arpoa.

– If I Can Dream on ehkä maailman paras biisi.

Lähipiireissä Mäkeä kutsutaankin välillä Vantaan Elvikseksi, välillä Pavarottiksi. Miehen skaala kun venyy kyynelkanavat herkistävään Con Te Partirò -kappaleenkin laajuudeltaan haastavaan äänialaan.

Laulamisen pontimeksi Mäki ei tarvitse alkoholia, sillä sitä hän ei nauti muutenkaan lainkaan. Musiikin tulkitseminen itsessään tuo hyvän olon ja tarjoaa suvannon, johon juristi voi sukeltaa vaativan ja usein hektisenkin työnsä vastapainoksi. Viime vuonna hän löysi tiensä myös kantabaarin biljardipöytien ääreen Jam Pool -biljardiseuran jäseneksi.– Siinäkin puuhassa ajatukset keskittyvät korkeintaan muutaman lyönnin päähän.

Mäeltä on kyselty, miksi hän ei ole osallistunut Idolsiin, Voice of Finlandiin tai muihinkaan laulukisoihin. Niinpä hän lopulta taipui ja lähetti hakemuksen tämän vuoden Tangomarkkinoiden kilpailuun.

Mäki hyväksyttiin yhdeksi miesten sarjan 50 mieslaulajasta, joista, samoin kuin 50 naislaulajasta, seulotaan 8 kisaajaa 20.–21. toukokuuta järjestettävään semifinaaliin. Se käydään tänä vuonna ensimmäistä kertaa Vantaalla Kulttuuritalo Martinuksessa.

Lue myös: Tangomarkkinoiden finalistit karsitaan Vantaalla – Kulttuuritalo Martinuksessa järjestetään tangolaulukisan semifinaali ja tangovuoden huipentava uutuustapahtuma Tangogaala

– Olisi hienoa saada esiintyä Martinuksessa yleisölle, Mäki sanoo, mutta ei muuten mieti, mitä mahdollinen menestys voisi tuoda tullessaan.

– Pidän asianajajan työstäni, se pysyy varmasti elämässäni tavalla tai toisella aina mukana.

Puolet semifinalisteista valitaan netissä käynnissä olevan yleisöäänestyksen ja puolet tuomarien arvion perusteella. Mäki laulaa äänestysvideossaan Hurmio-tangon.

– Tykkään tangossa tunteen palosta, koska muutenkin pidän mahtipontisista kappaleista, sellaisista joissa laulu tulee jostain vähän syvempää kuin kurkunpäästä, hän muotoilee.

Videolta huomaa, että niin hurmiossa kuin ollaankin, hyväntuulisuutta ja aavistuksenomaisesti myös huumoria on esityksestä aistittavissa.

– Tavoitteenani ei ole tarjoilla musikaalisesti täydellistä suoritusta, vaan elämyksellisesti paras suoritus.

Video on kuvattu Espoossa Juvanmalmilla sijaitsevassa konttikylässä.

– Minulla on siellä puolikkaassa kontissa karaokevermeillä varustettu man cave eli miesluola, joten voin mennä välillä yksiksenikin lauleskelemaan, Mäki paljastaa.

Se on tuttu myös postinumeroa kunnioittaen nimetylle ryhmälle martinlaaksolaisia, jotka tykkäävät karaokesta ja yhdessä viihtymisestä.

– Mitäs tänään 01620 -ryhmässä viestittelemme siitä, missä milloinkin on karaokea tai joku keikalla. On meitä joskus jokunen viettänyt luolallakin monta tuntia laulellen.

Terveysturvallisuutta kontinpuolikkaassa kuitenkin on pitänyt vahtia tavallistakin tarkemmin.

– Sen kahdeksassa neliössä kun tulee helposti aika tiivis tunnelma.

Mäki on asunut lapsuutensa ja nuoruutensa Laajasalossa, Münchenissä, Pakilassa ja Santahaminassa. Hän soveltaa pappisisänsä ohjenuoraa laulamiseen.

– Mikään saarna ei ole hyvä, jos ei takarivin mummo kuule sitä. Artikulaation on oltava riittävän selkeätä ja samalla sen verran pehmeää, että se on miellyttävää.

Omaa suosikkiaan laulukisan semifinaaliin voi nais- ja mieslaulajista äänestää torstaihin 28.4. asti täällä.

Lue myös:

Yli 40 karaoke-kisaa voittanut paljastaa: Koulussa en uskaltanut laulaa ääneen

Laulajaäänestys

Vantaalaisväriä mukana enemmänkin

Lauri Mäen lisäksi Tangomarkkinoiden laulukisan semifinaaliin äänestettävien joukossa on kaksi muutakin vantaalaista. Tosin Korsossa vuodesta 1993 lähtien asunut, Suorasta Lähetyksestä tuttu muusikko Mertsi Lindgren on noin vuosi sitten muuttanut Keravalle, muutaman kilometrin päähän Korsosta.

Pekka Turtola puolestaan asuu Itä-Hakkilassa. Hän kertoo hakeneensa aiemminkin tangokisaan ja toteaa nauraen: – Hakemuksen laitto tangokisoihin alkaa olla jo sellainen keväinen perinne.

Juttuun korjattu Pekka Turtolan sukunimi 10.4. klo 23.05.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt