Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valoa vantaalaisittain vaisuun sisäpalloilukauteen: Jake Baars pyssytti peräti yhdeksän maalia ja johdatti Atlas-pojat mestareiksi

Urheilu: Atlaksen D-pojat päihittivät SM-kilpasarjan päätöskierroksella Karjaan BK-46:n.

Myyrmäen urheilutalossa oli sunnuntaina pitkästä aikaa panosta yllin kyllin, kun Vantaan Atlaksen vuonna 2010 syntyneet D-pojat kohtasivat ikäluokan SM-kilpasarjan päätöskierroksella Karjaan BK-46:n. Molemmat joukkueet olivat nujertaneet kauden aikana kaksinkertaisessa yhdeksän joukkueen sarjassa kaikki muut vastustajansa.

Joulukuussa Karjaalla pelattu ensimmäinen keskinäinen peli oli päättynyt tasan. Niinpä Atlas ja BK-46 olivat ennen viimeistä otteluaan tasapisteissä, karjaalaisilla oli hieman parempi maaliero.

Kotijoukkueen oli siis voitettava, ja sen Atlas myös teki. Loppunumerot olivat 19–17. Suurimmillaan ero oli viisi maalia.

Jake Baars pyssytti mestarijoukkueen maaleista peräti yhdeksän, joista kaksi rangaistusheitoista. Elmeri Hemminki maalasi viidesti, ja Mikael Puikkonen teki toisella puoliajalla kolme tärkeää maalia.

– Hyvältä tuntuu, Jake Baars sanoi tappiottoman kauden päätteeksi kultamitalia hypistellessään.

– Voittaminen on aina kivaa.

PuHu Juniorsissa koripalloa pelaavalle, kahden viikon päästä 12 vuotta täyttävälle Baarsille on kertynyt mittaa jo 176 senttiä. Hienosti hän hyödyntää pituuttaan käsipallokentälläkin, ja Baarsin heitot lähtevät omista korkeuksistaan.

Hyviä junioreita olisi tulossa.

– Molemmat lajit ovat kivoja. Kumpikaan ei ole ainakaan vielä minulle ykköslaji, Vapaalassa asuva Martinlaakson ruotsinkielisen koulun oppilas sanoi.

Hän taisi tehdä vahvan vaikutuksen myös mitalit jakaneeseen Suomen Käsipalloliiton koulutuspäällikköön Jaakko Horelliin. Sen verran paljon Horellilla tuntui pelin jälkeen olevan Baarsille asiaa.

Baarsin arvon myöntää myös mestarijoukkueen valmentaja Toni Aalto.

– Jake tekee paljon maaleja, mutta hän on joukkuepelaaja, joka pelaa ikäisekseen tosi kypsästi: jos vastustaja ei tule kiinni, hän tekee itse. Jos tulee, hän rakentaa pelikaverilleen paikan.

Aalto, joka taannoin pelasi miesten SM-sarjaa pitkään Atlaksessakin ja on yksi kotimaisen pääsarjan kaikkien aikojen maalitykeistä, on valmentanut tätä juniorijoukkuetta kolme kautta.

– Olen tässä myös isän roolissa, Aalto sanoo joukkueessa pelaavaan Kasper-poikaansa viitaten.

Pelaajana monissa liemissä keitetylle Toni Aallollekaan juniorien ratkaisuottelu ei ollut mikä tahansa peli.

– Vähän jännitti, kun meiltä puuttui pari aloituskokoonpanon pelaajaa, viime vuosina Vantaalla ravintoloitsijana mainetta niittänyt Aalto tunnusti.

Vantaalaiset käsipallomestaruusjuhlat ovat harvinaista herkkua. Atlaksen miesten tai naisten edustusjoukkueet eivät ole koskaan yltäneet kultaan, miehet parhaimmillaan SM-hopealle (2011–12). Seuran B-nuoret juhlivat Suomen mestaruutta neljä vuotta sitten. Siitä katraasta ei ole pahemmin pelimiehiä poikinut, ja Atlaksen miesten edustusjoukkue on pelannut kaksi viimeisintä kautta I-divisioonassa, missä se jäi nyt peränpitäjäksi.

Myös Atlaksen naiset pelasivat tällä kaudella I-divisioonaa. Sarkaa siis riittää vantaalaiskäsipallon palauttamiseksi aiempien vuosien loistoonsa. Olosuhteetkin olisivat Energia Areenan, Hämeenkylän liikuntahallin ja Myyrmäen urheilutalon myötä hyvällä tolalla. Toni Aalto on luottavainen:

– Hyviä junioreita olisi tulossa. Mutta se vaatii, että heihin satsataan, että heistä pidetään huolta. Nyt seuraan onkin tarkoitus rekrytoida henkilö, joka ammattimaisesti laatisi kausisuunnitelmat ja harjoitteet. Kovienkin nimien kanssa on jo käyty neuvotteluita, Aalto paljastaa.

– Onhan meillä nyt yhtenä neuvotteluvalttina se, että meillä on Suomen paras 2010-syntyneiden poikien joukkue.

Myyrmäessä on nähtävissä huipputason käsipalloa myös tänään keskiviikkona, kun Suomen miesten maajoukkue kohtaa kello 19 alkaen Energia Areenassa MM-karsintaottelussa Kroatian.