Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Autojen määrä on lisääntynyt huomattavasti Vantaalla korona-aikana – kasvu näkyy teillä ja parkkipaikoilla

Henkilöautojen määrä on kasvanut reilusti Vantaalla korona-aikana.

Vantaalla oli vuoden alussa liikennekäytössä 126 270 henkilö- tai pakettiautoa. Määrä on noin 2 225 autoa suurempi kuin ennen koronaa.

Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen ja Liikenne- ja viestintäviraston tilastoista.

Autojen määrä on kasvanut Suomessa tasaisesti jo vuodesta 2009 asti, mutta parina viime vuotena tahti on kiihtynyt kaikissa suurissa kasvukeskuksissa, kertoo pysäköintipalveluyritys EasyPark tiedotteessaan.

Eniten autoja on tullut korona-aikana lisää Helsinkiin.

– Tahti, jolla henkilö- ja pakettiautojen lukumäärä Helsingissä kasvaa, on kiihtynyt kahden vuoden aikana peräti 164 prosenttia. Yhteensä Helsingissä on liikennekäytössä nyt noin 8360 henkilö- ja pakettiautoa enemmän kuin ennen koronaa, kertoo EasyPark Suomen maajohtaja Aleksi Kolehmainen tiedotteessa.

Helsingissä oli vuoden alussa liikennekäytössä 247 983 ja Espoossa 133 711 henkilö- ja pakettiautoa.

Autojen lukumäärä on lisääntynyt viime vuosina koko maassa yli kolme kertaa nopeammin kuin ihmisten määrä. Tämän vuoden alussa Suomessa oli liikennekäytössä henkilöautoja 331 377 enemmän kuin vuoden 2010 alussa.

Autojen määrän lisäys näkyy teillä ja parkkipaikoilla etenkin pääkaupunkiseudulla.

Täyssähköautojen määrä Suomessa kasvoi kahden viime vuoden aikana 391 prosenttia. Ladattavissa hybrideissä vastaava nousu oli 219 prosenttia.

Kuluvan vuoden alussa Suomessa oli 22 921 täyssähköautoa ja 72 363 ladattavaa hybridiä.

Harppaus autojen määrässä korona-aikana liittynee moneen koronailmiöön. Korona-aikana on arvostettu yksityisyyttä ja vähennetty joukkoliikenteen käyttöä. Myös kotimaanmatkailun suosion kasvu todennäköisesti näkyy automäärän kasvuna.

Yksityisautoilun tarvetta on kasvattanut myös muuttoliikkeen trendi, jossa moni on muuttanut pois keskusta-alueilta ja kaupungeista naapurikuntiin.

Myös syntyneiden määrä on lisääntynyt viime vuosina aiempiin vuosiin nähden, ja perheen laajeneminen onkin voinut kasvattaa tarvetta autolle.