Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hiekkaharjun funkistaloa uhkaa purku, mutta se voi "syntyä uudelleen" kopiona – Samalle tontille suunnitellaan myös kerrostaloa

Vuonna 1936 valmistunut kansanfunkistyylinen asuintalo Hiekkaharjun Suopursuntiellä halutaan purkaa ja korvata uudella. Uudisrakennuksen on tarkoitus toistaa rakennusperintökohteeksi arvotetun kaksikerroksisen talon julkisivua mahdollisimman hyvin.

Talo purkamistarvetta perustellaan sillä, että se on huonossa kunnossa ja sen rakenneratkaisut eivät ole toimia.

Korvattavan funkistalon viereen suunnitellaan lisäksi kerrosalaltaan 2 900 kerrosneliömetristä asuinkerrostaloa. Sen kerrokset vaihtelisivat 5–8:aan ja katutasoon tulisi pienehkö liiketila. Funkkistalon korvaavassa uudisrakennuksessa olisi noin 200 kerrosneliömetriä.

Lue myös: Tuula Lagströmin koti on yksi Vantaan harvoista funkistaloista – Tontille suunnitellaan nyt uudisrakentamista

Asuntoja Suopursuntie 12:n tontille rakennettaisiin yhteensä noin 55. Niistä on matkaa Hiekkaharjun asemalle runsaat 500 metriä.

Pihan oleskelu- ja leikkitilan säilyttämiseksi autopaikkojen määrää on rajattu. Uudiskerrostalon pysäköintipaikoista 10 on tarkoitus sijoittaa autotalleihin ja 18 pihalle. Funkistalon korvaavalle talolle tulee kolme autopaikkaa.

Kaavamuutosta Suopursuntielle hakee Jalon Uusimaa Oy. Kaupunkiympäristölautakunta jätti kaavan vielä pöydälle.