Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdyskadun rakentaminen Kaivokselan ja Kaarelan välille etenee – Hanke on tarpeen, koska nykyinen liikenneverkko on ylikuormittunut

Kaupungin suunnitelmissa on rakentaa Vanhalta Kaarelantieltä yhdyskatu Hämeenlinnanväylälle ja siitä edelleen Helsingin puolelle Kaarelan Kuninkaantammeen.

Suunnitelmakokonaisuuteen kuuluvat myös eritasoliittymän rakentaminen Hämeenlinnanväylälle ja Hämeenlinnanväylän parantaminen.

Vantaan kaupungin aluearkkitehti Timo Kallaluodon mukaan suunnitelmien taustalla on asukas- ja liikennemäärien kasvu, joka johtaa nykyisen liikenneverkon ylikuormittumiseen.

– Ylikuormittuminen näkyy muun muassa Vaskivuorentien liittymässä, Kallaluoto sanoo.

Uuden katuyhteyden todetaan olevan välttämätön myös Vantaan ja Helsingin yleiskaavoissa esitetyn maankäytön toteutumisen kannalta.

Vantaan puolella uusi yhdyskatu nimeltään Kuninkaantammenrinne sijoittuu siten, että muutoksia on tehtävä myös Palotielle ja Laitilantielle. Suojelukysymysten vuoksi kaava-alueen eteläosa on rajattu nähtävillä olon jälkeen omaksi asemakaavakseen.

Asia eteni maanantaina, kun kaupunginhallitus päätti asettaa asemakaavan ja kaavamuutoksen uudestaan nähtäville. Sen jälkeen kaavaa käsitellään uudelleen kaupunkiympäristölautakunnassa. Kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi se tulee Kallaluodon mukaan todennäköisesti syksyllä.

Milloin suunnitelmat voisivat edetä toteutukseen asti?

– Hanke kuuluu vuoden 2019 mal-sopimukseen. Siinä se on yksi ennen vuotta 2030 aloitettavista hankkeista, Kallaluoto vastaa.