Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaalla kaikki peruskoulut ovat kiinni ainakin tiistain, jos lakko alkaa – lounasta tarjolla näissä kouluissa

Mikäli kunta-alan lakko toteutuu, koulutyö Vantaan perusopetuksessa on keskeytettynä tiistaina 19. huhtikuuta.

Vantaan perusopetuksen johtajan Ilkka Kalon mukaan lakon toteutuessa ensimmäisen lakkopäivän iltana eli 19. huhtikuuta kaupunki arvioi, kuinka paljon kouluissa on työntekijöitä paikalla.

Niissä kouluissa, joissa on riittävästi henkilöstöä, voidaan opetusta järjestää myös lakon aikana eli 20.–25. huhtikuuta.

– Jos työntekijöitä on, kutsutaan oppilaita takaisin kouluun sen verran kuin työntekijämäärällä opetus on mahdollista järjestää turvallisesti. Jos työntekijöitä ei ole, opetus on keskeytettynä koko lakon ajaksi, Kalo selvittää.

Ensisijaisesti takaisin kutsutaan Kalon mukaan 1. ja 2. luokkalaisia sekä päättöarviointia lähestyviä 9. luokkalaisia. Myös erityisryhmät ovat ensimmäisenä takaisin kutsuttavien joukossa, mikäli työntekijöitä on.

Lakon vuoksi myös vammaisten lasten päivätoiminta on keskeytetty.

Kaupunki järjestää vantaalaisille peruskoululaisille ruokailun lakon ajaksi. Koululaisten ruokailu järjestetään lakon toteutuessa 19.–25. huhtikuuta kello 10.30–12 Aurinkokiven, Havukosken, Hämeenkylän, Koivukylän, Länsimäen, Martinlaakson, Mikkolan, Peltolan, Ruusuvuoren, Simonkylän ja Ylästön kouluissa. Lisäksi ruokailu järjestetään Vantaan kansainvälisessä koulussa Pointissa sekä Lehtikuusen koulussa Kaarnassa.

Kasvatuksen ja oppimisen lautakunta päätti lakon ajan koulutyöstä ylimääräisessä kokouksessaan tiistai-iltana.

Jos rehtori kutsuu oppilaan kouluun aikavälillä 20.–25. huhtikuuta, omassa koulussa on tarjolla välipalatyyppinen lounas.

Lakon toteutuessa myöskään koulutaksit eivät kulje tiistaina 19. huhtikuuta Jos rehtori kutsuu oppilaita kouluun lakon aikana, koulutaksien toiminnasta tiedotetaan erikseen.

Aamu- ja iltapäivätoiminta kuuluu lakon piiriin. Aamu- ja iltapäivätoiminnan palveluntuottajat tiedottavat huoltajia, jos iltapäivätoimintaa on mahdollisuus tarjota myös lakon aikana.

Vantaan toisen asteen oppilaitoksissa, lukioissa ja ammattiopisto Variassa, opiskelijat opiskelevat ensimmäisen lakkopäivän eli 19. huhtikuuta etänä, tämän jälkeen oppilaitokset ohjeistavat jatkosta.