Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaan Tuupakkaan nousee amerikkalaisyhtiön massiivinen tehdas – voi työllistää jopa 350 ihmistä

Tuotanto: Kehä III:n varrelle rakennetaan suuri sähkönjakelujärjestelmien tuotantolaitos.

Amerikkalainen energianhallintayhtiö Eaton rakentaa kriittisten sähkönjakelujärjestelmien tuotantolaitoksen Vantaalle.

Yritys siirtää toimintonsa Espoosta vuokraamistaan tehdastiloista Tuupakkaan sijoittuvaan entistä isompaan tuotantolaitokseen.

Noin 16 500 neliömetrin kokoisen tehtaan arvioidaan valmistuvan Tuupakkaan Kehä III:n varrelle vuoden 2023 loppuun mennessä.

Saman katon alle tulevat kehitys- ja tutkimustoiminta, tuotanto, varastot, myynti ja huolto.

Tehtaanjohtaja Petri Koskinen kertoo, että ensivaiheessa tehtaassa on noin 250 työntekijää.

– Varaudumme uudessa rakennuksessa kasvuun niin, että vähitellen kokonaishenkilömäärä voi nousta 350 hengen tasolle, Koskinen sanoo.

Pörssiyhtiö ei kerro hankkeen kustannuksia julkisuuteen.

Eaton on maailman suurimpia kolmivaiheisten varavoimajärjestelmien (UPS) valmistajia. Varavoimajärjestelmiä tarvitaan datakeskuksissa, liike- ja teollisuusrakennuksissa sekä terveydenhuollon ja meriteollisuuden kohteissa.

Koskisen mukaan pääsyy uuden tuotantolaitoksen rakentamiseen on yhtiön liiketoiminnan kasvu.

– Erityisesti isoimmat laitteet tarvitsevat suuritehoisemmat sähköjärjestelmät tehtaalle, ja niitä ei nykyisiin tiloihin voida järjestää. Energiavarastolaitteiden myynnin kasvu on tätä kokonaisuutta tukemassa, Koskinen selvittää.

Sähköverkon kanssa interaktiivisten varavoimajärjestelmien ja fossiilisista polttoaineista irtautumista helpottavien energiavarastojen suosio on kasvussa maailmanlaajuisesti.

Uusi tuotantolaitos toimii Eatonin Critical Power Solutions -yksikön Euroopan pääkonttorina ja datakeskusosaamisen keskittymänä.

Amerikkalaisyrityksen paikallinen tytäryhtiö on kehittänyt ja valmistanut UPS-järjestelmiä Suomessa vuodesta 1962 alkaen.

Eaton on sitoutunut kestävän kehityksen ja energiatehokkuuden edistämiseen prosesseissaan ja valmistamissaan tuotteissa. Uudessa tehtaassa hyödynnetään useita yhtiön hiilijalanjälkeä pienentäviä teknologioita, kuten sähkönhallintaratkaisuja ja sähköautojen latauspisteitä.