Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miten kehittäisit Vantaan arkisia palveluja? Kaupunki kerää ehdotuksia ja jakaa parhaiden ideoiden kesken 300 000 euroa

Vantaan kaupunki järjestää innovaatiokilpailun, jossa etsitään kaikenkokoisia kaupunkikeksintöjä.

Innovaatiokisa aukeaa torstaina 14. huhtikuuta, ja se on avoin kaikille.

Parhaiden ideoiden kesken jaetaan yhteensä 300 000 euroa.

Kilpailussa etsitään ratkaisuja arjen palveluihin, kaupunkikeskustojen kukoistukseen ja ilmastonmuutoksen torjuntaan.

Vantaan kaupunki kutsuu asukkaat, yritykset, oppilaitokset, yhdistykset, järjestöt ja kaupungin työntekijät kehittämään kaupunkia.

– Kilpailun nimi Kaikenkokoisia kaupunkikeksintöjä kertoo, että etsimme niin suuria kuin pieniäkin ideoita entistä paremman Vantaan rakentamiseksi. Toivomme, että kilpailuun osallistuisivat monenlaiset toimijat, Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen sanoo tiedotteessa.

Valituille ehdotuksille voidaan jakaa yhteensä 300 000 euroa. Rahoituksen saajan tulee toteuttaa kilpailuidea Vantaalla vuosien 2022 tai 2023 aikana.

Kilpailuteemoja ovat hyvät arjen palvelut, kukoistavat kaupunkikeskukset ja ilmastonmuutoksen torjunta.

– Nämä ovat kaikki tulevaisuuden kannalta tärkeitä kysymyksiä. Miten vahvistamme yhteisöllisyyttä ja estämme eriarvoistumista ja syrjintää? Voisiko urbaania ruoantuotantoa lisätä? Kuinka edistäisimme kiertotaloutta?

Hakemukset arvioi ja finalistit valitsee asiantuntijaraati, johon tulee edustajia korkeakouluista ja kaupungilta.

Innovaatiokisa huipentuu 24.–28. lokakuuta järjestettäviin Innovaatiofestareihin, joiden aikana valitut ehdotukset julkistetaan. Festareilla esitellään vantaalaisia innovaatioita kansainväliselle yleisölle.

Innovaatiokilpailuun otetaan ehdotuksia vastaan 15. elokuuta saakka. Lisätiedot osoitteesta vantaa.fi/innovaatiokilpailu.