Poliisi valvoo pääsiäisliikennettä – näihin asioihin poliisipartiot kiinnittävät erityisesti huomiota

Poliisi valvoo perinteiseen tapaan pääsiäisen meno- ja paluuliikennettä Vantaalla ja muualla Itä-Uudellamaalla 14.–18. huhtikuuta.

Valvonnan kohteena ovat varsinkin nopeudet Itä-Uudenmaan halkovilla pääteillä, joilla liikennevirrat kasvavat juhlapyhien aikana.

– Valvonnassa kiinnitämme erityisesti huomiota ajonopeuksiin, turvaväleihin, tarkkaamattomuuteen ja muuhun liikenneturvallisuuteen vaikuttavaan liikennekäyttäytymiseen, kertoo Itä-Uudenmaan poliisin komisario Asko Sartanen tiedotteessa.

Kesänopeusrajoitusten muuttaminen on aloitettu, ja pääsiäisen aikaan ne ovat voimassa pitkälti koko maassa.

– Keväinen ajokeli voi matkan aikana kuitenkin muuttua nopeastikin, joten on hyvä muistaa, että nopeudet tulee aina suhteuttaa vallitseviin keliolosuhteisiin. Talvirengaspakko poistui kuun vaihteessa mutta sää ratkaisee rengasvalinnan. Näillä neuvoilla jokainen kuljettaja pystyy omalta osaltaan vaikuttamaan siihen, että kaikki pääsevät turvavälisesti ja varmasti perille pääsiäisen viettoon, muistuttaa Sartanen.

Itä-Uudenmaan poliisi pyrkii kertomaan pääsiäisliikenteen sujumisesta Twitter-sivuillaan.

Liikennevalvonnan tuloksista poliisi tiedottaa tiistaina 19. huhtikuuta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut