Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tikkurilaan suunniteltu uusi hyvinvointikeskus uhkaa viivästyä – lautakunta vaatii painokkaasti tonttia kaupungilta

Tikkurilaan suunniteltu hyvinvointikeskus uhkaa viivästyä. Hyvinvointikeskuksen toteutuksen tielle on tullut tonttihaasteita.

Sosiaali- ja terveyslautakunta käsitteli asiaa kokouksessaan viikolla, ja on tilanteesta erittäin huolissaan.

Lautakunnan mukaan kaupungin tulisi osoittaa hyvinvointikeskukselle tontti, jossa rakentaminen päästäisiin käynnistämään mahdollisimman pian.

Lautakunta on aiemmin kaavaillut uuden hyvinvointikeskuksen sijainniksi Jokiniemeä. Lautakunnan mukaan rakentaminen olisi tällöin mahdollista toteuttaa mahdollisimman nopeasti, koska kyseessä on kaupungin oma tontti. Valmetin uudelle toimistotalolle on kuitenkin tehty suunnitteluvaraus tismalleen samalle tontille.

Lue lisää: Valmetin toimistotalo saattaa viedä tontin, joka on yksi Tikkurilan hyvinvointikeskuksen paikkavaihtoehdoista

Uusia tiloja kaivataan kipeästi, koska Tikkurilan terveysasema on heikossa kunnossa. Kaupungin mukaan Tikkurilan terveysaseman tilat eivät vastaa tämän päivän väestönkasvun vaatimuksia. Kiinteistö on tullut myös kuntonsa puolesta tiensä päähän.

Lisäksi tavoitteena on saada nyt hajallaan olevat Tikkurilan alueen sosiaali- ja terveyspalvelut saman katon alle.