Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuhannet vantaalaiset merkkasivat kartalle vaaranpaikkoja – Ongelmia on Uomatiellä, Leppäkorventiellä, Talvikkitiellä, Lipputiellä, Ruusukvartsinkadulla, Vestrantiellä...

Vantaa

Tuhannet vantaalaiset merkkasivat liikenneturvallisuuskyselyssä karttaan ne kohdat Vantaalla, joissa on turvattomia tienylityspaikkoja ja suojateitä tai joissa ongelmana ovat ylinopeudet.

Kuntalaiset kertoivat myös turvattomista risteyksistä ja paikoista, joissa jalankulku- ja pyöräily-yhteys puuttuu kokonaan.

Paljon merkintöjä tuli Vantaan kaupungin liikenneinsinööri Olli Tammisen mukaan Uomatielle, Ruusukvartsinkadulle, Kannistontielle, Rajatien liittymään Kuussillantielle ja Vierumäentielle.

Ylinopeudet ovat kuntalaisten havaintojen mukaan ongelmana myös muun muassa Keimolantiellä, Leppäkorventiellä, Lipputiellä, Talvikkitiellä ja Vestrantiellä.

Muun muassa Uomatien vaarat ovat olleet kaupungin liikennesuunnittelun tiedossa jo aiemmin. Vierumäentie on ollut Tammisen mukaan ongelmakohta vuosikymmeniä. Tiellä on suora pätkä, jossa ajetaan liian kovaa.

– Vierumäentie on savimaata, joten sille ei pysty tekemään hidasteita. Sen lisäksi katualue on liian kapea, jotta sille saataisiin jalankulku- ja pyöräilyväylä. Tilaa pitäisi saada tonttien puolelta.

Myös Kuussillantien Rajatien liittymän ongelmat ovat tiedossa, bussipysäkkialueet tulisi siirtää turvallisuuden parantamiseksi. Etenemiseen vaikuttavat Tammisen mukaan Vantaan ratikkasuunnitelmat. Jos pysäkkien siirto tehtäisiin ja ratikka päätettäisiin rakentaa, monen sadantuhannen euron työ menisi hukkaan. Alue myllättäisiin ratikkaa varten uusiksi.

Kyselyn tuloksia käytetään jatkossa hyödyksi monin tavoin. Kuntalaisten toivomia parannuksia voidaan toteuttaa sekä vuosittain kohdennettavalla liikenneturvallisuuden määrärahalla että pidemmän tähtäimen rakentamisohjelmalla.

– Yksi liikenneturvallisuuden määrärahalla kuluvana vuonna parannettavista kohteista on Uomatie, jolle on tulossa keskisaarekkeisia suojateitä. Kuntalaisia huolettaa myös se, miten Luhtitien avaaminen vaikuttaa liikenteeseen Uomatiellä, Tamminen sanoo.

Kuluvana vuonna parannuskohteeksi on valikoitunut niin ikään Lintukallion koulun edusta, johon on tulossa korotettu liittymäalue.

Vantaan kaupungin liikenneturvallisuuskyselyyn saatiin yli 3 200 vastausta.

Liikenneinsinööri Tamminen on helmi-maaliskuussa toteutetun nettikyselyn vastausmäärään hyvin tyytyväinen.

– Kysely oli mielestäni onnistunut. Saimme vaarallisiksi koettuja paikkoja kartalle. Saamme vastauksista tosi hyvän pohja-aineiston liikennesuunnittelutyöhön.