Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaan ja Keravan aluevaltuusto hyväksyi Hus-perussopimuksen, osa valtuutetuista vastusti päätöstä – "Ei edusta vaalituloksen mukaisia voimasuhteita"

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen aluevaltuusto hyväksyi tiistai-iltana Hus-yhtymän perussopimuksen.

Muita Hus-yhtymän jäseniä ovat Helsingin kaupunki ja muut Uudenmaan hyvinvointialueet. Hus-yhtymä katsotaan perustetuksi, kun kaikki osapuolet ovat hyväksyneet perussopimuksen. Sopimuksessa sovitaan muun muassa Hus-yhtymän ylimmästä päättävästä toimielimestä, hallinnosta ja taloudesta.

Vantaan ja Keravan aluehallituksen aluevaltuustolle esittämä Hus-yhtymän perussopimus herätti valtuutetuissa vilkasta keskustelua. Suvi Karhu (ps.) teki Pia Lohikosken (vas.), Tiina Tuomelan (kd.) ja Tiina Keskimäen (vkk.) kannattamana aluehallituksen pohjaesitykseen muutosesityksen. Muutosesitystä perusteltiin sillä, että Hus-yhtymän ylimmäksi päättäväksi toimielimeksi esitetty yhtymäkokous ei edusta kokoonpanoltaan vaalituloksen mukaisia voimasuhteita.

Aluehallituksen esitystä puolustettiin muun muassa sillä, että aikataulu on liian tiukka muutosesityksille. Vantaan ja Keravan linja Hus-asiassa tulee olla selvillä 30. huhtikuuta eli jo ensi viikolla.

Äänestyksessä aluehallituksen tekemä pohjaesitys tuli hyväksytyksi äänin 52–17.

Hus-yhtymä vastaa jatkossakin erikoissairaanhoidosta koko Uudenmaan alueella. Nykyinen Hus-kuntayhtymä lakkautetaan 1. tammikuuta 2023, jolloin palvelujen järjestämisvastuu siirtyy Hus-yhtymälle.