Vantaan ja Keravan aluevaltuusto hyväksyi Hus-perussopimuksen, osa valtuutetuista vastusti päätöstä – "Ei edusta vaalituloksen mukaisia voimasuhteita"

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen aluevaltuusto hyväksyi tiistai-iltana Hus-yhtymän perussopimuksen.

Muita Hus-yhtymän jäseniä ovat Helsingin kaupunki ja muut Uudenmaan hyvinvointialueet. Hus-yhtymä katsotaan perustetuksi, kun kaikki osapuolet ovat hyväksyneet perussopimuksen. Sopimuksessa sovitaan muun muassa Hus-yhtymän ylimmästä päättävästä toimielimestä, hallinnosta ja taloudesta.

Vantaan ja Keravan aluehallituksen aluevaltuustolle esittämä Hus-yhtymän perussopimus herätti valtuutetuissa vilkasta keskustelua. Suvi Karhu (ps.) teki Pia Lohikosken (vas.), Tiina Tuomelan (kd.) ja Tiina Keskimäen (vkk.) kannattamana aluehallituksen pohjaesitykseen muutosesityksen. Muutosesitystä perusteltiin sillä, että Hus-yhtymän ylimmäksi päättäväksi toimielimeksi esitetty yhtymäkokous ei edusta kokoonpanoltaan vaalituloksen mukaisia voimasuhteita.

Aluehallituksen esitystä puolustettiin muun muassa sillä, että aikataulu on liian tiukka muutosesityksille. Vantaan ja Keravan linja Hus-asiassa tulee olla selvillä 30. huhtikuuta eli jo ensi viikolla.

Äänestyksessä aluehallituksen tekemä pohjaesitys tuli hyväksytyksi äänin 52–17.

Hus-yhtymä vastaa jatkossakin erikoissairaanhoidosta koko Uudenmaan alueella. Nykyinen Hus-kuntayhtymä lakkautetaan 1. tammikuuta 2023, jolloin palvelujen järjestämisvastuu siirtyy Hus-yhtymälle.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut