Noin 30 työkoneen armeija lähtee puhdistamaan hiekoitushiekkaa kaduilta ensi maanantaista 25. huhtikuuta alkaen, tiedottaa Vantaan kaupunki. Muutamilla keskeisillä ja lumettomilla paikoilla, kuten keskusta-alueiden jalankulku- ja pyöräteillä on jo aloiteltu puhdistusta, mutta ensi viikolla työ käynnistyy laajamittaisesti.

Töihin päästään nyt tavallista myöhemmin, koska öisin on ollut pakkasta ja luntakin on satanut vielä huhtikuun alussa. Puhdistuksessa käytetään pölyn minimoimiseksi vettä, joten koko kaupungin puhdistusta ei ole voinut aloittaa aiemmin, etteivät kadut muuttuisi liukkaiksi.

Viime vuonna katuja puhdistettiin jo maaliskuun lopulla.

Liukkaiden talvikelien vuoksi hiekkaa on kaduilla paljon, mutta puhdistustyön on määrä olla valmis toukokuun loppuun mennessä.

Vantaan kunnossapitopäällikkö Jyrki Vättö kertoi Vantaan Sanomille maaliskuussa, että hiekoitushiekkaa kuluu Vantaalla tänä talvena arviolta 10–15 prosenttia keskivertotalvea enemmän. ”Normitalvena” hiekkaa kuluu noin 10 000 tonnia.

Ensimmäisenä puhdistetaan jalankulku- ja pyörätiet sekä vilkkaimmat joukkoliikennekadut. Lopuksi puhdistetaan muut kadut. Hiekasta putsattavia katuja on Vantaalla yhteensä noin 1 600 kilometriä.

Lue vielä: Ranne- ja lonkkamurtumia, nilkkavammoja, ruhjeita – pääkallokeli on näkynyt Peijaksen päivystyksessä

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut