Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaalla rakentuu tanssin askelin hyväntekeväisyysgaala Ukrainalle – Kulttuuritalo Martinuksessa nähdään huipputanssijoiden esityksiä niin klassisen baletin tutuista helmistä kuin harvinaisemmista teoksista

Vantaalla päästään nauttimaan baletin huippuosaajien esityksistä kansainvälisenä tanssin päivänä, jolloin Kulttuuritalo Martinuksen lavalla nähdään muun muassa ballerina Maria Kochetkova (USA) ja Tanskan kuninkaallisessa baletissa solistina tanssiva Sebastian Kloborg.

Illan huipennukseksi tarjoillaan Kloborgin koreografia Once I Had a Love, joka on tehty Blondien ja Philip Glassin musiikkiin.

Perjantaina 29. huhtikuuta kello 19 alkavassa hyväntekeväisyysgaalassa on mukana myös Suomen kansallisbaletin tanssijoita, kuten tähtitanssija Sergei Popov, ja ensitanssija Abigail Sheppard.

Ohjelma koostuu klassisen baletin helmistä, mukana on esimerkiksi otteita Joutsenlammesta ja Sylviasta. Lisäksi ohjelmaan sisältyy Suomessa harvemmin nähtyjä Mihail Fokinin mestariteoksia, kuten Kuoleva Joutsen, Scheherazade ja Suomessa ennen näkemätön Egyptin yöt. Lisäherkkuna yleisöä viihdyttää harvinainen ja humoristinen baletti-iloittelu Fairy Doll.

Tanssijat osoittavat tukeaan Ukrainalle lahjoittamalla palkkionsa lyhentämättöminä Suomen Punaisen Ristin hätäapukeräykseen lasten ja perheiden auttamiseksi Ukrainassa. Myös kaikki lipputulot ohjataan ukrainalaisten hyväksi.

Perusliput maksavat 29,50 euroa ja niitä saa Lippu.fi:stä.

Tanssin päivän etkoja vietetään torstaina 28. huhtikuuta kello 18 alkaen Korson Lumossa, jossa esiintyvät muun muassa eri tanssikoulut monipuolisella ohjelmalla nykytanssista balettiin. Etkoihin on vapaa pääsy ja illan juontaa balettitanssija-koreografi Anandah Kononen.

Lue myös:

Balettitanssijat jäävät eläkkeelle jo 44-vuotiaana ja siihen on selkeä syy: "Tekeminen ei ole enää huipputasoa", sanoo 6 vuotta sitten eläköitynyt vantaalainen Anandah Kononen