Yle: Järjestöt hankkivat yksityishenkilöiden perintöjä kyseenalaisesti – "On vaarana, että testamenttiin muodostuu vierasta vaikutusta"

Mitä tapahtuu silloin, kun yksityishenkilöiden perintö ei ole merkitty perilliselle? Ylen mukaan yhdistysten ja säätiöiden toteuttamaan perintörahojen hankintaan liittyy eettisiä ongelmia: lahjoituksia haetaan esimerkiksi mainoskampanjoiden avulla.

Yhdistykset eivät maksa testamentin kautta saaduista lahjoituksista lainkaan veroja. Järjestöjen työntkeijät antavat testamentin tekemiseen liittyvää puhelinneuvontaa, ja laativat lisäksi ilmaiseksi testamentteja, jos henkilö antaa järjestölle osan perinnöstään.

Ylen haastattelema professori Antti Kolehmainen kritisoi järjestöjen menettelyä.

– Jos mukana on testamentin laatijan ja saajan palkollinen, esimerkiksi lakimies, on vaarana, että testamenttiin muodostuu niin sanottua vierasta vaikutusta. Sitä testamentissa ei saisi olla, Kolehmainen sanoo haastattelussa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut