Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaan Jalkapalloseura tähtää tällä kaudella noususarjaan – Päävalmentaja Oskari Kujasella on erikoinen pääammatti: "Valvon yöt ja veikkaan"

VJS ei aio jättää Kakkosen sarjapaikan varmistumista viime tippaan.

Vantaan Jalkapalloseuran sarjakausi miesten Kakkosen B-lohkossa alkoi viime lauantaina vierastappiolla Espoon Palloseuralle. Yksi maali riitti espoolaisille, kun VJS ei tehnyt yhtään. Länsi-Vantaalla ollaan kuitenkin vakuuttuneita, ettei se tule olemaan koko kauden trendi. Vuosi sitten VJS oli sarjatulokas ja varmisti sarjapaikkansa syksyllä vasta viimeisessä pelissään.

Oskari Kujanen sai VJS:n miesten edustusjoukkueen valmennusvastuun vuosi sitten juuri ennen sarjakauden alkua. Nyt lähtökohdat olivat Kujasen kannalta otollisemmat.

– Loppukausi meni viime vuonna jo hyvin. Mutta kun alkukausi oli tosi vaikea, jäi säilyminen viimeisen pelin varaan, Kujanen kertaa mennyttä.

33-vuotias Kujanen on valmentanut jo 15 vuotta, pääasiassa junioripuolella.

– Mutta kaiken kaikkiaan olen ehtinyt nähdä monenlaista jalkapalloa läheltä.

VJS menetti viime kauden ryhmästään kolme runkopelaajaa Ykkösen seuroihin.

– Mutta olemme saaneet Kakkosen seuroista hyviä pelaajia korvaamaan menetyksiä, ja moni nuori pelaajamme on nostanut selkeästi tasoaan viime kaudesta, Kujanen sanoo.

– Nyt meillä on kaiken kaikkiaan tasaisempi ja laajempi rinki.

Haluan tehdä maaleja tälläkin kaudella ja toivon, että joukkueena olemme neljän parhaan sakissa.

VJS:n uusia merkittäviä pelaajia ovat maalivahti Toni Korkiakoski (viime kauden seura PK-35), Karim Jmaali (KäPa), Abdulkadir Said Ahmed (NJS) ja Ala Alaeddin (JäPS). VJS:lle tärkeää on, että 12 maalia viime kaudella paukuttanut Vili Lankinen on yhä joukkueessa ja ”lapikas kunnossa”.

– Myös muu kokenut kapteenisto, Lankisen ohella Robert Gädda ja Eetu Olvinen, pystyy ottamaan vastuuroolia, Kujanen sanoo.

PK-35 Vantaatakin aiemmin edustaneelle Jmaalille, 26, Myyrmäen mainiot olosuhteet olivat ennestään tutut.

– Fasiliteetit ja VJS:n tunnetusti laadukas toiminta saivat minut siirtymään tänne, kuten myös se, että minut niin kovasti tänne haluttiin, isänsä puolelta marokkolaistaustainen Jmaali sanoo.

– Olen ylemmän keskikentän, käytännössä kymppipaikan pelaaja. Mutta koska ryhmityksessämme ei sellaista ole, olen sisällä päin pelaava laitahyökkääjä, kertoo Jmaali, joka Gnistanin riveissä kolme vuotta sitten pääsi juhlimaan sekä Kakkosen Cupin voittoa että Ykköseen nousua.

– Mutta se kausi oli minulle itselleni erittäin rikkinäinen.

Jmaali teki viime vuonna Kakkosessa Käpylän Pallon paidassa viisi maalia.

– Haluan tietysti tehdä maaleja tälläkin kaudella ja toivon, että joukkueena olemme neljän parhaan sakissa. Siihen on ainakin tällä pelaajamateriaalilla ja valmennuksella realistiset edellytykset, Jmaali uskoo.

Muun muassa Urho Kumpulainen, Oskari Ojala ja Kasper Viramäki kuuluvat siihen nuorten VJS-pelaajien ryhmään, joka on ottamassa vakiopelipaikkoja edustusjoukkueesta.

– Meillä on hyvät mahdollisuudet menestyä, olla vähintään lohkon keskikastissa. Ensi syksynä emme taistele putoamista vastaan, vakuuttaa 18-vuotias Grankulla IFK:n kasvatti Ojala, jolle tämä kausi on toinen VJS:ssä.

– Viime vuonna pelasin lähinnä B-junioreissa ja vain muutamassa miesten Kakkosen pelissä. Nyt on tietysti tarkoitus pelata näitä enemmän, laitahyökkääjä Ojala sanoo.

Klubi 04, Salon Palloilijat ja FC Honka Akatemia ovat lohkon ennakkosuosikit. Kaksinkertaisen sarjan jälkeen lohkon neljä parasta pelaavat vielä keskenään yksinkertaisen noususarjan. Siihen sarjaan VJS mielii tietysti mukaan.

– Kun viime kaudella olimme selkä seinää vasten, tiedämme, että jokainen peli merkitsee. ”Ohi-peleihin” ei ole varaa, sanoo Oskari Kujanen, joka valmentaa VJS-miehiä osa-aikaisesti. Kujasen pääammatti on suhteellisen harvinainen: hän lyö livevetoa ammattilaiskoripallosarja NBA:n otteluista.

– NBA-kauden aikana valvon siis yöt ja veikkaan.

Lauantaina 30.4. klo 13 Myyrmäen jalkapallostadionilla miesten Kakkosen ottelu Vantaan Jalkapalloseura – Ilves/2, Tampere.