Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puretun valtion virastotalon paikalle Tikkurilaan Kielotien ja Lummetien kulmaan on nousemassa uusi suurkortteli, jonka ensimmäinen ja korkein rakennus valmistuu kesällä. Asukkaat voivat muuttaa 12-kerroksiseen taloon elokuussa, kertoo rakennusyhtiö Peabin projektipäällikkö Heikki Haverila.

Taloon tulee 72 omistusasuntoa ja alakertaan liiketilaa. Sinne avataan viinibaari Vintero näillä näkymin syyskuussa sekä kiinteistövälitystoimisto Remax.

Seuraavaksi kortteliin valmistuu A-kruunun 129 asunnon vuokratalo arviolta marraskuussa ja Peabilta 41 asunnon omistusasuntokohde alkuvuodesta 2023.

Peab rakentaa kortteliin vielä neljä muuta kerrostaloa, joista Asunto-osakeyhtiö Plootu sai juuri rakennusluvan. Haverila sanoo, että sen rakentaminen alkaa toukokuussa.

Sitä seuraavina aloitettaviin kahteen kohteisiin suunnitellaan asuntojen lisäksi yhteensä neljää valmistuskeittiöllistä ravintolatilaa.

Kortteli viimeistellään talojen keskelle tulevalla päiväkodilla. Sen rakentamisaikataulusta ei ole vielä lopullisesti Vantaan kaupungin kanssa.

Myös Kielotie 15:n vastapäätä rakennetaan parhaillaan uusia asuinkerrostaloja purettujen tilalle.

Lue myös: Keskelle Tikkurilaa syntyy valtava kuoppa, kun virastotalo puretaan pois – Tilalle rakennetaan asuntoja, liiketiloja ja päiväkoti

Vanha virasto-Tikkurila jää purkupallon alle – tilalle asuntoja