Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Noin 300 autoa, runsaasti yleisöä – Poliisi purki öiset kiihdytysajot Vantaalla, kuski kaahasi 184 km/t 80:n alueella Kehä III:lla

Poliisit hälytettiin Vantaan Katriinantielle kiihdytysajojen takia lauantaina ennen puoltayötä.

Tiedotteen mukaan Katriinantielle oli kerääntynyt noin 300 autoa ja paljon jalkautunutta yleisöä.

Poliisi sai kokoontumisen purettua valvonta- ja hälytystoiminnan partioiden yhteistyönä.

Kokoontumisen purku ei sujunut ihan ilman harmeja.

– Purun yhteydessä Kehä III:lla tapahtui yksi törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, jossa kuljettajalle mitattiin kahdeksankympin nopeusrajoituksella nopeudeksi 184 kilometriä tunnissa. Lisäksi viiden kuljettajan epäillään syyllistyneen vakavaan piittaamattomuuteen liikenneturvallisuutta kohtaan, kertoo Itä-Uudenmaan poliisin komisario Asko Sartanen tiedotteessa.

Poliisin mukaan liikennevalvonnassa näkyy nyt muutenkin, että ollaan menossa hyvää vauhtia kohti kesää. Tästä ovat merkkeinä kovat nopeudet ja erilaiset ajoneuvojen kokoontumiset.

– Muutamien autokuntien ja mopojen kokoontumiset ovat myös varma kesän merkki, ja niitä on nyt ilmestynyt katukuvaan. Meno kokoontumisissa on ollut pääsääntöisesti rauhallista, ja yhteistyö meidän viranomaisten kanssa on toiminut hyvin, Sartanen selvittää.

Yhdessä mopojen kokoontumisessa sattui viime viikonloppuna kuitenkin valitettava ja vakava loukkaantuminen.

Sen syynä oli kuljettajan vaarallinen ajotapa.