Vantaan Sanomien uusi kolumnisti Jussi Eronen innostuu ihmisistä, kaupunkisuunnittelusta ja vallankäytöstä – "Kaikki inhimillinen kiinnostaa uteliasta"

Vantaan Sanomien lehtiuudistuksen yhteydessä aloittaa koko joukko uusia kolumnisteja. Ritva Viljanen, Jussi Eronen, Salaado Qasim sekä Vantaan Nuorisovaltuuston nuoret kirjoittavat lehteen keskiviikkoisin, kukin vuorollaan.

Kolumnistien kirjoittajarinkiä on tarkoitus syksyllä täydentää muutamalla uudella kirjoittajalla.

Lue Jussi Erosen kolumni: Tehdään Korson murheenkryynistä kaupungin pääportti pohjoiseen

Ensimmäisenä kirjoitusvuorossa on Jussi Eronen. Metsolassa kuusihenkisen perheensä kanssa asuva Eronen työskentelee johtavana konsulttina viestintätoimisto Drumissa.

– Teemme yhteiskunnallista viestintää yrityksille, julkishallinnolle ja järjestöille. Työssäni valmennan johtajia ja asiantuntijoita paremmiksi viestijöiksi, jotta he saisivat äänensä kuuluviin ja asioitaan eteenpäin. Taustaltani olen journalisti, olen ollut esimerkiksi MTV:n 45 minuuttia -ohjelman vetäjänä ja Suomen Kuvalehden toimituspäällikkönä, hän kertoo.

– Uppoudun mielelläni uutisiin. Kaikki inhimillinen kiinnostaa uteliasta, ihmiset lapsista vanhuksiin, poliittinen ja taloudellinen vallankäyttö, kaupunkisuunnittelu, urheilu, hän luettelee.

Vantaalla Eronen on asunut vuosituhannen vaihteesta, ensin Hiekkaharjussa ja nyt Metsolassa.

– Metsola on mukava ja rento paikka, jokainen kotitalo saa olla erilainen niin kuin asukkaansakin ovat. Hyvät koulut, kirjasto, lähiladut ja kansallispuisto ovat kivenheiton päässä.

Vantaalta löytyy Eroselle monta mieluista paikkaa.

– Perheeni on mukana Vantaan Hiihtoseurassa, Hakunilan metsissä juostaan ja hiihdetään kesät talvet. Keimolan Kaiun majalla tunnelma on kuin pääsiäishangilla Lapissa.

Erosen mielestä elämä Vantaalla ei ole nurkkakuntaista.

– Jokainen voi tulla vantaalaiseksi muuttamalla tänne, ei tarvitse olla neljännen polven asukas sopiakseen joukkoon. Kehitettävää kuitenkin riittää: vanhoja kaupunkikeskuksia pitää päivittää ja kuopat kaduista korjata.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut