Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hesburger ilmoitti lähtevänsä Venäjältä huhtikuun loppuun mennessä: kuinka kävi? – Nyt tuli yhtiöltä tiedote

Kevään yksi kuumimmista yrityspuheenaiheista Suomessa on ollut se, aikooko Hesburger lähteä Venäjältä vai ei? Viimeksi yhtiö on tiedottanut, että aikoo sulkea kaikki ravintolansa Venäjällä huhtikuun loppuun mennessä. Nyt on huhtikuun viimeinen viikko, ja varsinkin Twitterissä asiasta on käyty runsaasti keskustelua.

Viimeksi ihmeteltiin sitä, miksi Google-haulla löytyy edelleen Venäjältä runsaasti avoinna olevia Hesburgereita. Yhtiö kommentoi nyt asiaa tuoreessa tiedotteessa.

– Olemme ilmoittaneet ravintoloiden sulkemisesta Googlelle. Toivomme, että myös Googlen ravintoloiden tiedot päivitetään ajanmukaiseksi mahdollisimman nopeasti, toimitusjohtaja Kari Salmela kommentoi.

Salmelan mukaan Hesburgerin kaikkien omien ravintoloiden ovet sulkeutuvat Venäjällä huhtikuun loppuun mennessä aikaisemmin ilmoitetun aikataulun mukaan. Valtaosa Hesburgerin omista ravintoloista on jo suljettu. Hesburgerilla on Venäjällä puolet omia ravintoloita ja puolet itsenäisten yrittäjien ravintoloita.

Vuokrasopimukset puretaan Hesburgerin omista liikepaikoista. Salmela kertoo tiedotteessa, että paikallisille itsenäisille yrittäjille on lähtenyt aikaisemmin purkuilmoitus, jossa heille on ilmoitettu, että Hesburger-tavaramerkin käyttö pitää lopettaa välittömästi. Konserni huomauttaa, että Hesburger ei omista yrittäjäravintoloiden liiketiloja, vaan pelkästään tavaramerkin. Hesburger on lopettanut myös raaka-aineiden toimitukset Venäjälle.

– Hesburger on sijoittanut vuosien aikana Venäjän liiketoimintoihin noin 15 miljoonaa euroa, joka on jäämässä tappioksi. Raha ei ole kuitenkaan olennainen asia, vaan teemme sen, mitä meidän pitää tehdä. Meidän ajatuksemme ovat ukrainalaisten puolella ja toivomme sydämen pohjasta, että rauha saataisiin takaisin maahan, Salmela kommentoi.