Mitä teet, kun olet jättämässä tulli-ilmoituksen pakotteiden alaisista tuotteista? – Liitä ilmoitukseen ainakin nämä

Pakotteiden alaisista tavaroista tulli-ilmoituksen tekeminen on tarkkaa. Tulli ohjeistaa, että ilmoitukseen tulee jättää aina sopimus ja lasku. Euroopan unioni on kieltänyt tiettyjen tavaroiden tuonnin Venäjältä ja Valko-Venäjältä, mutta joillekin tuotteille on annettu siirtymäaikaa.

Tulli-ilmoituksen yhteydessä on hyvä myös todistaa, että kauppa on syntynyt ennen pakotteiden asettamista. Jos tuotaviin pakotteiden alaisiin tavaroihin liittyy useamman sopimuksen ketjutus, liitä tulli-ilmoitukseen se sopimus, joka on solmittu pakotteiden alaisen maan ja ketjun ensimmäisen EU-maan välillä.

Tullin ei tarvitse pyytää sopimusta erikseen nähtäväksi, kun liität tulli-ilmoitukseen sopimuksen ja ilmoitat sopimusnumeron. Jos ilmoitat liiteasiakirjaksi esimerkiksi kauppasopimuksen ja laskun, ilmoita tiedot asiakirjakoodeilla ”3315 – kauppasopimus” ja ”N380 – kauppalasku” ja anna kuvaukseksi asiakirjojen numerot.

Jos sopimus on esimerkiksi vain venäjänkielinen, Tulli voi pyytää toimittamaan alkuperäisen sopimuskopion lisäksi virallisen käännöksen.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut