Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Kaupunki luopuu suunnitelmasta siirtää nelosluokka Aurinkokiven koulusta moottoritien toiselle puolelle – Kivistön tilapula ratkaistaan vasaran avulla

Vantaan kaupunki luopuu suunnitelmasta siirtää 40 Aurinkokiven koulun oppilasta Keimolanmäen kouluun ensi syksynä. Aurinkokiven koulu on ensi lukuvuonna täynnä ja kaupunki on etsinyt ratkaisua tilanteeseen.

Aiemman suunnitelman mukaan kaupunki ehdotti Aurinkokiven koulun 4A -luokan siirtämistä moottoritien toiselle puolelle Keimolanmäen kouluun. 4A on yhteisopettajuusluokka, jossa on noin 40 oppilasta ja kaksi opettajaa.

Kaupungin suunnitelma herätti vanhemmissa suuresti kritiikkiä. Vanhemmat olivat huolissaan muun muassa pitenevästä koulumatkasta ja kaverisuhteiden katkeamisesta.

Lue lisää: Oppilasennusteet menivät pieleen: Aurinkokiven koulu onkin ensi syksynä täynnä – Nyt kaupunki pohtii, minne sijoitetaan 40 lasta

Kaupunki esitteli suunnitelmiaan vanhemmille kuulemistilaisuudessa huhtikuun puolivälissä. Kaupunki tapasi myös 4A-luokan oppilaita, joista valtaosa niin ikään vastusti siirtoa.

Palautteen ja kannanotoissa nousseen kritiikin vuoksi kaupunki on hylännyt suunnitelmat lasten siirrosta Keimolanmäkeen. Vantaan perusopetuksen johtaja Ilkka Kalon mukaan Aurinkokiven kouluun tullaan tekemään tilamuutoksia tulevan kesän aikana. Aurinkokiven koulun kahteen isoon oppimisen tilaan rakennetaan väliseinät, jolloin saadaan kaksi kotiluokkaa lisää, joka mahdollistaa oppilasmäärän kasvattamisen. Väliseinämuutostyöt maksanevat Kalon mukaan kymmeniä tuhansia euroja.

– Aurinkokiven oppilaat saadaan mahtumaan ensi lukuvuodeksi Aurinkokiven koulun tiloihin, hän lupaa.

Kalo kertoo, että oppilaiden koulupäiviä ei tarvitse porrastaa merkittävästi, vaan kahden tilan rakentaminen riittää ensi lukuvuodelle

– Koulussa voi opiskella runsaasti perusopetuksen laskennallisen oppilasmääräkapasiteetin yli. Ilmanvaihto, WC-tilojen määrä sekä palo- ja pelastustieasiat määrittävät, kuinka paljon eri puolille rakennusta voidaan oppilaita sijoittaa. Tulevan lukuvuoden oppilasmäärä Aurinkokivessä voi opiskella turvallisesti ja asianmukaisesti Aurinkokiven tiloissa, hän korostaa.

Ensi lukuvuosi on siis turvattu. Lisätiloja tarvitaan kuitenkin pian. Kalon mukaan Aurinkokiven koulu tarvitsee lisätiloja lukuvuosille 2023–2025.

– Nyt selvitetään mahdollisuuksia hankkia lisätilaa Aurinkokiven koulun läheisyydestä tai muulla tavoin saada järjestettyä koulun oppilaiden opetus ennen kuin Kanniston koulun laajennus valmistuu, Kalo kertoo.

Kanniston koulun laajennus on tarkoitus valmistua elokuuksi 2025. Laajennus rakennetaan pihalla olevan parakin paikalle.

Nykyisiin Kanniston nuorisotiloihin on puolestaan laskettu sijoitettavan pihaparakissa opiskelevat 60 oppilasta elokuusta 2023 alkaen Kivistöön avattavien uusien nuorisotilojen valmistuttua. Lisäksi nykyisiin nuorisotiloihin on suunniteltu tilat lukuvuodesta 2024–2025 alkaen Kanniston koulun aloittaville 7. vuosiluokan, noin 80 oppilaalle.