Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Lähde mukaan vinksahtaneelle vappureissulle Vantaalle – Reitti kulkee Himonkylästä Pyllymäkeen ja Kakkalan kautta kiihdyttäen Kännistöön

Onko asuinpaikkasi matkamme varrella?

Teimme vapun kunniaksi kiertomatkan Vantaan kartalla, mutta reitille iski koululaishuumorivirus.

Matkamme alkaa uimarannalta Kusijärveltä, Kusikselta. Sillä nimellä moni paikallinen kutsuu uimapaikkaa ihan oikeasti, ja tapa on vanha. Ei niin mairitteleva nimi juontunee siitä, että järvi on pieni ja humuksesta ruskeaksi värjäytynyttä. Ei siis virtsasta, vaikka voihan sinne joltakin joskus jotain lirahtaa.

Kun nyt tuolle linjalle lähdettiin, niin käydään myös Paskistossa ja Kakkalassa. Ulosteaiheisista paikoista ei sovi unohtaa myöskään Ruskealantaa. Samalla ”osastolla” liikutaan, kun piipahdamme Pierumäkeen.

Pallinoja sijaitsee lähellä Pierumäkeä.

Pierumäestä pääsemmekin Pyllymäkeen Länsi-Vantaalle. Samanniminen on myös lasten leikkipaikka Itä-Vantaalla. Onkohan siellä pyllymäkeä talvisin?

Jatkamme vielä navan alla ja käväisemme Pallinojalla ja Kivestössä. Pallinoja sijaitsee lähellä Pierumäkeä. Vaikka Kivestö ja Pallinoja ovat kuin yhtä ja samaa, niin kartalla niillä on linnuntietä välimatkaa runsaat 10 kilometriä.

Keväällä moni saattaa päätyä Himonkylään, koska hormonit hyrräävät. Himonkylän kannattaisi hyödyntää kaupunginosan ja sen asuinalueiden, kuten Himonmetsän nimi, ja kehitellä niistä joku uusi festivaali. Miten olisi seksifestivaali tai suklaahimonfestivaali?

Tiukat konservatiivit voisivat vaatia, että Hameenkylässä ja Hamevaarassa naisten pitää jatkossa käyttää aina vain hametta. Tasa-arvon kannattajat pitäisivät itsestään selvänä, että myös miehillä pitää olla hame. Kilttien suosio voisi sen vuoksi räjähtää.

Vaikka päihtyminen on kovin epämuodikasta, emme voi näin vapun aikaan välttää käyntiä Kännistössä. Ja piankos päädymme taksilla Sekolaan, jossa pidetään hillittömiä vappujuhlia. Niissä ovat vain puolittain mukana naapurit Torsosta.

Kaikki hulluttelu loppuu aikanaan ja päädymme Hikkaharjuun ennen kuin suuntaamme Tolkunkylään. Liian pitkästä ilosta voi päätyä Surulaan ja yöllä Petokannaksen vesihirviö riivaa unta.

Tunnistitko kaikki paikat? Kuusijärvi, Askisto, Pakkala, Ruskeasanta, Vierumäki, Myllymäki, Vallinoja, Kivistö, Simonkylä, Simonmetsä, Hämevaara, Hämeenkylä, Kannisto, Rekola, Korso, Hiekkaharju, Tolkinkylä, Ilola ja Vetokannas.