Takaisin juurilleen palanneen Vahteran uutuusbiisissä on mukana artistin oma kotikatu, Kielotie – "Tikkurila on se mun juttu"

Meri Vahtera seisoo Kielotiellä ja nauttii kevätauringon lämmittävistä säteistä. Lämpöä lähtee myös omasta sydämestä, sillä Vahtera on juuri siellä, missä haluaakin olla.

– Tikkurila on se mun juttu, syntyperäinen, Viertolassa kasvanut tikkurilalainen sanoo.

Kahdeksan vuotta kului muualla, mutta kun uuden asunnon etsiminen vuosi sitten tuli ajankohtaiseksi, Vahteran toiveesta tuli totta ja koti nelihenkiselle perheelle löytyi Kielotien varrelta. Hän nauttii täysillä tutuilla kulmilla liikkumisesta ja suhtautuu viime vuosien rakentamisen myötä muuttuneeseen kaupunkikuvaan myönteisesti.

– No Dixiä en voi ehkä sanoa ihan rakastavani, hän rajaa.

Kotikulmien nostalgiaa on päässyt mukaan artistinimellä Vahtera esiintyvän laulajan uusimmalle singlellekin. Perjantaina 6. toukokuuta julkaistavassa Onko kukaan nähny Marloo? -kappaleessa liikutaan muun muassa Kielotiellä.

Tykkään perinteisistä itsepalvelukirppiksistä.

Debyyttialbumin ilmestyminen juuri ennen korona-ajan iskua ei vaikuttanut tekemisen paloon. Nyt artisti antaa musiikin ja musiikkiteatterin tekemiselle entistäkin enemmän aikaa.

– Alkuvuodesta äitiysloman jälkeen heittäydyin ensimmäistä kertaa sellaiseen tilanteeseen, että en enää palannut vakityöhön sosiaalialalla, Vahtera kertoo.

– Teen nyt tukihenkilön töitä tuntityöntekijänä yksityisellä yrityksellä. Näin pystyn paremmin yhdistelemään erilaisia tekemisiäni. Rahaa on vähemmän kuin joskus aikaisemmin, mutta onnea ja tyytyväisyyttä entistä enemmän.

Vahteralla oli päärooli hiljattain päättyneessä Tikkurilan Teatterin Meidän Laila -musiikkiteatterinäytelmässä. Nyt vuorossa ovat Järvenpään teatterissa syksyllä nähtävän Titanic-musikaalin harjoitukset. Artistin ääntä on kuultu myös elokuvakatsomoissa, hän on 70 on vain numero -leffan tunnuskappaleen Moi esittäjä.

Kahden lapsen äiti löytää töidensä lisäksi aikaa myös kirppiskierroksille. Kierrätyksen puolestapuhuja postaa löytöjään someen kannustaakseen asian harrastajiksi muitakin.

– Oman näköinen tyyli ja tyylikkyys eivät todellakaan ole rahasta kiinni, hän sparraa, mutta myöntää, että parhaat löydöt tekee vain ahkerasti kiertämällä.

Vahtera hankkii lähes kaikki omat ja lastensa vaatteet second hand -periaatteella. Kasari- ja ysärivaatteet kiinnostavat eniten.

– Tykkään perinteisistä itsepalvelukirppiksistä, mutta ostan myös nettikirppiksiltä. Tällä hetkellä haussa ovat jotkin kivan väriset, ehkä Nokian Hai-malliset kumisaappaat. Vaan silloin kun jotain tiettyjä etsii, niin eihän niitä löydä, hän nauraa.

Laulaja myöntää joskus itsekin suunnitelleensa kirppiksen perustamista, mutta siihen ei ole toistaiseksi ollut aikaa. Sen sijaan hänellä on oma roolinsa pop up -kirpputorilla, jonka Lähetyskirppis Patina avaa 16. toukokuuta Tikkurilan uuden torin laidalle.

– Tuttu työntekijä Patinasta pyysi mukaan kirppiksen suunnittelutyöhön.

Lue myös: Vantaalaisen Meri Vahteran unelma tulee todeksi – Meidän Laila -esitys herättelee pohtimaan kuinka helposti tuomitsemme muita

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut