Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukrainalaisia voi auttaa kävelemällä Lammaslammen ympäri Pähkinärinteessä – keräystuotolla hankitaan lapsille ja vanhuksille lääkkeitä ja terveydenhoitoa

Pähkinärinteessä Lammaslammen luona järjestetään kaikille avoin hyväntekeväisyystapahtuma, Ukraina-kävely, torstaina 12. toukokuuta kello 17–19.

Ideana on, että osallistuja maksaa viisi euroa ja kiertää Lammaslammen kävellen.

Tapahtumassa kerättävä tuotto menee sataprosenttisesti Venäjän hyökkäyksen kohteena olevan Ukrainan ihmisten humanitääriseen avustamiseen.

Ukraina-kävelyn toteuttavat Pähkinärinteen leijonat, Pähkinämartat ry ja Pähkinärinne-seura.

– Tuotto lähetetään Ukrainaan kansainvälisen leijonaorganisaation katastrofirahaston kautta, ja sillä hankitaan lääkkeitä ja terveydenhoitoa lapsille ja vanhuksille, selvittää leijonien 1. varapresidentti Jukka Mäkinen.

Mäkinen toteaa, että "voi tuntua hassulta" tulla kävelemään lammen ympäri ja maksaa siitä hyvästä viisi euroa, mutta syy, miksi näin tehdään, on tuiki tärkeä.

Pähkinärinteen leijonat tukee keräystä tapahtumatuottojen lisäksi 1 000 eurolla.

– Järjestämme Ukrainan tukitapahtumia myöhemminkin tänä vuonna, toisen elo–syyskuussa ja kolmannen ennen joulua, Mäkinen kertoo.