Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rantamökeistä maksetaan nyt eniten täällä – yllätys löytyy Pirkanmaalta: "Pompannut tyhjästä liki kärkeen"

Rantamökeistä maksetaan nyt eniten Uudellamaalla ja Pirkanmaalla. Yllätys löytyy Tampereen läheltä Sastamalasta: se on ollut tänä keväänä Suomen toiseksi halutuin mökkipaikkakunta Oikotie Asunnot-palveluun tehtyjen hakujen perusteella.

– Viime vuonna mikään Pirkanmaan kunnista ei yltänyt Suomen 20 halutuimman mökkikunnan joukkoon. Tänä vuonna Sastamala on pompannut tyhjästä liki kärkeen. Pirkanmaan mökeistä maksetut hinnat nousivat viime vuonna 10 prosenttia sekä kaavoitetuilla alueilla että haja-asutusalueilla. Se kielii nousevasta kysynnästä, Oikotie Asuntojen johtaja Anna Leinonen sanoo tiedotteessa.

Tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä pirkanmaalaiset rantamökit olivat maakunnallisessa myyntivertailussa keskimäärin Suomen arvokkaimpia kaavoitettujen alueiden osalta. Haja-asutusalueiden rantamökkien myyntihinnat olivat Pirkanmaalla toiseksi korkeimpia, Uudenmaan jälkeen. Keskimäärin hintavimpia rantamökit ovat tänä vuonna olleet Pirkanmaalla ja Uudellamaalla.

– Ehkä Pirkanmaa on vähän kuin löydetty mökkimaakuntana. Edut ovat samoja kuin Tampereella. Maakunnan sijainti on keskeinen ja maine Tampereen johdolla hyvä. Yleinen muuttoliike osittain ohjaa toiveita mökkienkin sijainnille. Selkeä valtaosa suomalaisista asuu Etelä-Suomessa, ja moni toivoo mökkinsä sijaitsevan sangen lähellä kotia, Leinonen kommentoi tiedotteessa.